POLITIK

Hollik István: Engem is utolért a koronavírus

A Fidesz kommunikációs igazgatója közösségi oldalán jelentette be a hírt.
  • Szerző: Ripost

Hollik István bejegyzése:

„Hétfőn és kedden rosszul éreztem magam, ezért a következő napok találkozóira és elsősorban a Tranzit Közéleti Évadnyitóra figyelemmel azt tartottam felelős magatartásnak, ha teszteltetem magam.

Ez sajnos pozitív lett, így elővigyázatosságból minden programot lemondtunk, én azonnal karanténba vonultam.

Fotó: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu

Mivel múlt szombaton részt vettem egy magánrendezvényen a szabályok szerint minden kontaktomat leadtam a hatóságok felé. Ez érinti több kormánypárti politikustársamat is.

Köszönettel tartozom a járványügyi szakemberek profi, gyors és együttműködő munkájáért.

Nyáron nem jártam külföldön és minden szabályt betartottam. Ebből is látszik, hogy a vírus itt van és fokozott figyelmet kíván mindenkitől. Vigyázzunk egymásra!

Én a karantén szabályait betartva természetesen dolgozom tovább!”

Én a karantén szabályait betartva természetesen dolgozom tovább!

Egy hétvégi rendezvényen a Miniszterelnöki Kabinetiroda több vezetője és munkatársa is találkozott a Fidesz kommunikációs igazgatójával, akinél később koronavírus-fertőzést mutattak ki. Kovács Zoltán és Dömötör Csaba államtitkárok, valamint Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője otthoni karanténban tartózkodnak – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda.

A rendezvényen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Orbán Balázs miniszterhelyettes is jelen volt, ezért szerdától mindketten hatósági karanténban tartózkodnak – közölte a Miniszterelnökség közleményében.

A Miniszterelnökséget vezető miniszteren szerdán elvégzett koronavírusteszt eredménye negatív. A hatósági karantén megszüntetésére, a pénteki kormányülésen való részvételre és az azt követő Kormányinfó megtartására csak a pénteki második koronavírusteszt negatív eredménye esetén kerülhet sor – írják a közleményben.

Orbán Balázs Facebook-oldalán köszönte meg a sok aggódó üzenetet és elmondta, megérkezett az első teszteredménye, ami negatív lett.

 

Varga Judit igazságügyi miniszter csütörtök délután közösségi oldalán azt közölte, hétfőn találkozott egy igazoltan koronavírusos személlyel, emiatt házi karanténba vonul. Varga Judit első laboratóriumi tesztje negatív lett.

Egyhetes karanténba vonult Dióssi Csaba, Dunakeszi fideszes polgármestere, ezt Facebook-oldalán jelentette be.

Dióssi Csaba augusztus 19-én egy magánrendezvényen vett részt, amelynek résztvevői közül néhányról kiderült, hogy koronavírus-fertőzöttek. Erről a dunakeszi polgármester Facebook-oldalán számolt be.
A közleményében hangsúlyozza, hogy teljesen tünetmentes. Követi a járványügyi hivatal előírásait és otthonról dolgozik. Hivatalosan egyhetes karantén vár rá. Otthonára pedig felkerült a piros matrica – írta a Dunakeszipost.

Jelenleg a legnagyobb veszély a koronavírus behurcolása – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán csütörtök este.

Menczer Tamás azt mondta: az emberek egy része az egészségét félti, más inkább a munkáját, megélhetését, a kormány a magyar emberekkel összefogva ezekre a kihívásokra keresi a megoldást. Sajtóhírekre reagálva hangsúlyozta, hogy a külügyminiszter minden jogszabályt betart, az viszont magánügy, hogy hol nyaral a családjával.

És ezeket olvastad már?