INSIDER

Fejszével és vaslapáttal követelték fizetésüket a melósok

Fejszével és vaslapáttal fenyegette meg munkaadóját két tanyán dolgozó férfi, mert az nem volt hajlandó fizetni arra hivatkozva, hogy nem végezték el a munkát.
  • Szerző: Ripost

Két fizikai munkás férfi egy tanyán kapott alkalmi munkát. Minden rendben ment egészen addig, amíg dél tájékában a munkaadójuk haza nem szállította őket. Ekkor ugyanis a tanya tulajdonosa nem volt hajlandó kifizetni a két férfi munkabérét, mert szerinte nem végezték el a megbeszélt munkát.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A munkások ezen felháborodtak és erőszakhoz folyamodtak. Egyikük egy vaslapátot vett ki a furgonból, majd azzal kezdte ütni az autó első ablakát, ki is törte. Eközben a másik munkás egy fejszét vett magához, hadonászott az eszközzel és azzal fenyegette meg a tulajdonost, hogy az egész kocsi szétveri, ha azonnal nem adja oda a pénzt. A férfi sokáig kitartott amellett, hogy csak a munka elvégzése után fizet, a halálos, életveszélyes fenyegetések hatására végül mégis kifizette a munkásoknak a bérüket.

Illusztráció Fotó: Shutterstock

A történet azonban itt még nem ér véget, az egyik munkás ugyanis pár hónappal később újabb bűncselekményt követett el. Újra elment a megbízója tanyájához, felfeszítette a lakatot, majd több mint 200.000 forint értékben szerszámgépeket vitt el a helyszínről. A lopott tárgyak közül néhányat átadott egy férfinak, aki jutalék fejében megpróbálta eladni a szerszámgépeket.

A bűncselekmények még 2020-ban történtek, a Kiskunhalasi Járási Ügyészség azonban most emelt vádat az ügyben.

„Az ügyészség a két férfit felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérletével, míg a harmadikat orgazdaság vétségével vádolja. A büntetett előéletű vádlottnak az önbíráskodás mellett lopás bűntette miatt is felelnie kell, ezért vele szemben az ügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Bűnösségükről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni. – áll a vádiratban.”

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A vendégváró, amiből egy morzsa sem marad
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?