INSIDER

Ezt tette áldozata családjával a cipőfűzős gyilkos

El szeretne költözni a cipőfűzős nagyecsedi gyilkos áldozatának családja. Jónásék másfél évvel a lányuk halála és az elsőfokú ítélet után sem tudnak megnyugodni, keveslik a tettes büntetését, a 20 év fegyházat. Egyelőre nincs pénzük arra, hogy új otthont teremtsenek maguknak, de ha végleg lezárul az ügy, kártérítést kérnek, abból akarnak új életet kezdeni.
  • Szerző:

Fortyognak az indulatok Nagyecseden: senki nem érti, miért csak húsz évet kapott Jónás Szandra brutális meggyilkolásáért Z. Sándor, a cipőfűzős gyilkos. Mint arról a is beszámolt, a férfi a börtönből eltávozást kapott, ezalatt fojtotta meg a szerelmét.
„Húsz év nagyon kevés azért, amit ez az ember tett” – szögezte le Jónás Bertalan a -nak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Nemcsak mi gondoljuk így, mindenki kevesli ezt a büntetést Nagyecseden! Sokan megállítanak, kérdezgetnek, hogyhogy csak ennyit kapott, én meg a vállamat vonogatom.”

Mindig erőszakos volt

Z. Sándor másfél évvel ezelőtt eltávozást kapott az Állampusztai Büntetés-végrehajtási Intézetből, ahol 2 éves jogerős büntetését töltötte csalás miatt. Az édesapját látogatta meg, aki a debreceni kórházban feküdt daganattal, attól tartottak, már csak órái vannak hátra. A látogatás után azonban nem tért vissza a börtönbe, hanem szerelméhez, Jónás Szandrához ment. Megpróbálta rávenni a lányt, hogy szökjenek el együtt, ám ő nemet mondott. Ekkor a férfin erőt vett a korábban is többször tapasztalt féltékenységi roham, és egy kietlen, erdős részen megfojtotta a fiatal lányt egy cipőfűzővel.

„Sándor az eljárás alatt végig azt állította, hogy hirtelen felindulásból ölte meg a lányomat. De én biztos vagyok benne, hogy előre kitervelte, nem bírta elviselni, hogy Szandra szabad, miközben ő börtönben van” – fejtegette Bertalan. – „Erőszakos, agresszív volt mindig, nem örültem neki, hogy a lányom beleszeretett, de nem szóltam bele”.

Az ügyvédjét is fenyegette

A vádlottat az ítélethirdetéskor már nem az az ügyvéd képviselte, aki addig, dr. Solt Szilvia az utolsó héten visszaadta kirendelési megbízatását. Az ügyvédi törvény szerint erre abban az esetben kerülhet sor, ha az ügyfél bizalma megrendül a kirendelt ügyvédben. Z. Sándor folyamatosan zaklatta az ügyvédnőt. Megkérdeztük dr. Solt Szilviát is erről, de ügyvédi titoktartásra hivatkozva nem nyilatkozott.


„Azt nem értem, hogy egy ilyen agresszív embert miért engedtek el?” – tette fel az őt folyamatosan foglalkoztató kérdést az áldozat édesapja. – „A lányom élete múlott az orvoson, aki kiadta az igazolást arról, hogy Sándor apja halálos beteg, pedig a mai napig él, hazajött a kórházból. Másodikként felelősnek tartom Sándor tartótisztjét, aki aláírta, hogy felügyelet nélkül, szabadon eltávozhat a börtönből, harmadszor pedig Sándor családját is, mert kezességet vállaltak érte. Ha végleg lezárul ez az ügy, kártérítésért fogunk perelni.”

Az apa saját kezűleg állított sírkövet

Jónáséknak szükségük is lenne a pénzre: még az őket képviselő ügyvédet is kölcsönből fizették ki.
„Szandra hazaadta a fizetését, ennek hiányát anyagilag is megérezzük. Sosem éltünk jómódban. Mégis csináltattunk neki sírkövet, és mivel nem volt pénzünk a felállíttatására, magam állítottam fel a temetőben. Végig sírtam, amíg ezen dolgoztam” – tette hozzá Bertalan.

„Arra jutottunk a feleségemmel, hogy elköltözünk innen, vagy legalábbis mindent átalakítunk. Nehéz elviselni, hogy minden Szandrára emlékeztet, még mindig várjuk őt haza. A feleségem egész nap a temetőben ül, az én egészségem is megroppant. Sándor a lányom meggyilkolásával az egész családunkat tönkretette.”

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?