INSIDER

Ezért lőtte fejbe magát egy budapesti férfi a lőtéren

A felfoghatatlan tragédiát többen végignézték. Súlyos depresszióval küzdött az a 37 éves férfi, aki hétfőn délután fejbe lőtte magát egy budapesti lőtéren.
címkék:
  • Szerző: M.N.

Ahogy a megírta, U. Dániel előre kifizette az élménylövészetet, majd részt is vett a biztonsági eligazításon, ám ezután hirtelen a fejéhez emelte a fegyverét és fejbe lőtte magát. Lapunk megkereste néhány közeli barátját, akik szerint Dániel súlyos depresszióval küzdött.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Mindig is furcsa személyisége volt Daninak”

– kezdte egy barátja.

 

„Nagyon megdöbbentünk, amikor megtudunk, mit tett magával. Sok helyen dolgozott, de sehol sem érezte jól magát. Aztán egy idő után már otthon sem. Mindenki tudta, hogy évek óta súlyos depresszióval küzd, de senki se gondolta, hogy ez lesz a vége…” – zárta szavait.

A fedett lőtérre egyszerre több embert engedtek be.

„A lövészetre jelentkező csoportot szakemberek felügyelték, körültekintően gondoskodtak a biztonságról, de a hirtelen történt tragédiát nem lehetett megelőzni, annak semmi előjele nem volt. Szakembereink telefonáltak mentőért” – nyilatkozták.

Dániel mögött egy férfi állt, aki megpróbálta megmenteni az életét, de nem járt sikerrel. A mentők hamar kiértek és kórházba vitték a férfit, de az életét már nem tudták megmenteni. Megállapították a halál beálltát, ugyanakkor mesterséges kómában tartják, mert a szervei segítségével megmenthetik más emberek életét.

 

Ez már a harmadik ilyen eset idén

U. Dániel a harmadik fiatal, aki ebben az évben lőtéren követ el öngyilkosságot. Márciusban egy 24 éves férfi ment le gyakorolni egy lőtérre, aztán az utolsó lövések egyikénél a fejéhez emelte a fegyvert, majd meghúzta a ravaszt. A lövészet vezetője szerint képtelenség volt megakadályozni a tragédiát, mert annyira gyorsan történt minden. Áprilisban szintén egy lőtéren lőtte fejbe magát egy férfi.

 

Ha támogatásra van szüksége, vagy egy ismerőse szorul segítségre, hívja a segélyvonalat: 116-123. Éjjel-nappal, mobilról vagy vezetékes vonalról is hívható, mindegyikről ingyenes.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?