INSIDER

Elképesztő történettel állt elő az Ilonka néni és Gyurka bácsi halálát okozó újpalotai gyújtogató

Letartóztatták M. Andrást, akit a brutális újpalotai gyújtogatással gyanúsítanak.
  • Szerző: Ripost

Ahogy arról a is beszámolt, az újpalotai Pázmány Péter utcában lévő lángoló melléképülethez hétfőn hajnalban riasztották a rendőröket. A kiérkező katasztrófavédők a tűzből még ugyan kihozták az ott lakó 60 éves házaspárt, Ilonát és Györgyöt, azonban életüket már nem tudták megmenteni. György a helyszínen, Ilonka a kórházban vesztette életét. Egyedül unokájuk, a 12 éves Balázska élte túl a tragédiát, akit nagypapája az utolsó pillanatban kimenekített a tetőre.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Katasztrófavédelem

Kiderült, hogy a tüzet a gyanú szerint a velük élő munkatársuk, az alkoholgondokkal küzdő M. András okozta, aki bosszúból gyújthatta fel az épületet, miután főnöke – a folyamatos ittassága miatt – kirúgta. A férfi elmenekült a helyszínről, aznap délelőtt elfogták, még ekkor is részeg volt.

A férfi a rendőrségen nem tett vallomást, a mai napon tartott előzetes tárgyalásán azonban 30 napra letartóztatták. De fellebbezett a döntés ellen.

A férfi tagadta bűnösségét a bíróságon. Azt állítja, hogy a tüzet egy fatüzelésű kályha okozta.

A Bors információi szerint András azt is tagadta, hogy szándékosan elmenekült volna, szerinte csak a részegsége miatt kódorgott a kerületben.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?