INSIDER

Elképesztő, mi van a magyar eperföldeken – volt, ahol rendőrt hívtak

Minden eddiginél népszerűbbek a „szedd magad eperföldek”, akkora a roham, hogy volt, ahol rendőrt kellett hívni...
  • Szerző: Ripost

Sokan tartanak a mások által leszedett, árusított epertől, ráadásul így a gyümölcs származása is biztos. Már a múlt hétvégén tömegek lepték el az eperföldeket és idén is erre számítanak. A gencsapáti eperföldön annyian voltak, hogy a rendőrség is kiment megnézni, miért van annyi autó a 87-es főúton. Sajnos voltak, akiknek eper nélkül kellett távozniuk, nem jutott mindenkinek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Tény: az árusok ritkán használnak lapátot, mert az töri a gyümölcsöt, és ugyanazzal a kézzel szedik dobozba vagy zacskóba, amivel a pénzt elveszik. Maszkot is ritkán viselnek, miközben előttük vannak a ládák.

„A korábbi években átlagosan 100-150 érdeklődő jött naponta. 12 év után ez volt az első, hogy egyetlen napon 700-800 ember jött„ – közölte az eperföld tulajdonosa. Váratlanul érte a helyzet, erre nem voltak felkészülve. A többi szedd magad eperföldön is nagy volt a roham, vannak, akik érésszünetet tartanak. Az érdi, a pilisvörösvári, a solymári, a budakalászi és mindkét pomázi eperföld szünetet tartott az újabb hétvégi roham előtt.

Mint ahogy a korábban megírta, a hazai eper lehet a járvány nyertese, mert a külföldi gyengébb minőségű és kevesebbet is hoznak. Ráadásul sokan nem bíznak az utak mellett árult eperben, és a járványveszély miatt is aggódnak.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?