INSIDER

Elképesztő felvételek: kukkants be az épülő Magyar Zene Házába – videó

A Ripost munkatársait maszkban, mellényben és sisakban vezették körbe.
  • Szerző: Ripost

Mérföldkőhöz érkezett a Magyar Zene Háza kivitelezése, már megkezdődött az Európában is kuriózumnak számító, egyes szakaszokon 12 méter magas homlokzati üvegfalak beépítése, amelyek az épület légiességét, különlegességét és egyediségét adják.

A munkatársai is ott voltak, amikor bemutatták, hogy áll a Magyar Zene Háza építése, amit le is állítottak addig, amíg körbe nem jártunk.

Baán László, a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa, Gyorgyevics Benedek, a Liget Budapest Projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója és Batta András, a Magyar Zene Háza szakmai munkacsoportjának vezetője mutatta meg büszkén, hol tartanak.

Fotó: Ripost

Madártávlatból már látható az épület egyik jellegzetességét adó, lyukakkal áttört, játékosan hullámzó tetőszerkezete. A földszinten egy koncertterem és egy előadóterem, valamint szabadtéri színpad épül, az emeleten pedig zenepedagógiai termek és digitális könyvtár helyezkedik majd el. Kiemelt figyelem jut a gyerekekre, akiket számos, kifejezetten nekik szóló tartalom, játékos elem vár majd. A Hangszerlaborban például lesz hanggolyópálya, ritmushajtány és robotzenekar is.

Fotó: Ripost

Baán László hangsúlyozta: a légies épület kiválóan illeszkedik a parkba, szinte teljesen elrejtik a környező platánok. A beruházás ráadásul 7000 négyzetméternyi, évtizedekig elzárt zöldfelületet is visszaad a közönségnek a Városligetből.

Lesz szabadtéri rész és szabadtéri színpad is, ahol majd a családok és a fiatalok számára nyújtanak szórakozást.

„Remélem, hogy az unokáimat zenei szempontból itt nevelhetem majd fel” – mondta Batta András.

A munkálatok jól, a tervezet ütemben haladnak, így a Magyar Zene Háza 2021 második felétől várja majd a látogatóit.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?