INSIDER

„Egy kicsit én is meghaltam” – megszólalt a Deák téri késelés ügyében az édesapa

Szerinte rendes fiúk a Deák téri támadásban részt vett testvérpár.
  • Szerző: Ripost

Nem csillapodnak az indulatok a Deák téri kettős gyilkosság kapcsán. Két fiatalokból álló társaság a nyílt utcán összeszólalkozott, majd a feltételezés szerint a 18 éves Cs. Krisztián a nála levő késsel leszúrta a 16 éves M. Lászlót és az 5 évvel idősebb K. Gergőt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A gyilkossággal gyanúsított fiatal barátai, J. Marcell és J. Dániel a nyomozás eddigi adatai szerint a verekedésben vettek részt. A 19 éves ikrek apja a Borsnak szólalt meg először.

„Marci rendészeti szakközépiskolába járt. Szeretett volna később rendőrként dolgozni. Gyerekkorában dzsúdózott, és sorra hozta az érmeket” – kezdte a megtört édesapa, aki szerint a két fia kifejezetten rendes gyerek, csak néha elkövetnek ki­sebb-nagyobb hibákat.

A meggyilkolt M. Lászlót és K. Gergőt rengetegen búcsúztatták a Deák téren
Fotó: Czerki Gábor

„Amikor megtudtam, mibe ke­veredtek a fiaim, abban a pil­la­natban egy kicsit én is meghaltam. A feleségem mostanában rendszeresen kap sírógörcsöt. A tragédia óta én is alig tu­dok aludni. Korábban műtősként dolgoztam, de éppen egy üz­leti úton voltam, amikor a fe­leségem telefonált, hogy Marcit és Danit bevitték. Ott helyben, a nyílt utcán leültem egy kapualjba, és legalább félóráig nem tértem magamhoz” – mondta.

„Nem értem, hogy annyi em­ber közül, amennyi a Földön él, miért pont én kapom meg ezt a kegyetlen feladatot, hogy reggeltől estig azon kell gondolkodnom, hogy vajon mi történhetett. Korábban nem kellett mindig hátranéznem, ha kimentem az utcára” – mondta József, érzékeltetve, hogy mindenre felkészült. Nem szeretne mártír lenni, hiszen tudja, az ő fájdalmához nem lehet a gyászolókét mérni. A kérdésre, hogy vajon valóban a fiai adhatták Cs. Krisztiánnak a gyilkossághoz használt eszközt, nem tudott egyértelműen felelni.

Az ikrek, J. Marcell (balra), aki rendőrnek készült, és Dániel is részt vett a verekedésben
Fotó: Bors

„Marcinak több kése is van, és azokat akármikor magával is vihette. Abban viszont biztos va­gyok, hogy ha négy kés is van nála egyszerre, soha egyiket sem használja” – jelentette ki József, és hozzátette, a fiait, de főleg a nagyobbikat megedzette az élet.

„Marci a Vörösmarty Általános Iskolába járt. Többször is megverték, és az is előfordult, hogy szöges vassal ütötték, amit az egyik gyerek fel is vett a telefonja kamerájával. Nyolcadik osztályra felküzdötte magát, és már minden diáktársa a tesójának szólította.”

 

Május 22-én, péntek hajnalban szúrta le áldozatait Cs. Krisztián, aki aznap ünnepelte 18. születésnapját

Fotó: Bors

A Bors úgy tudja: a testvéreket elszakították egymástól. Az egyiket a Gyorskocsi utcában, míg a másikat a Venyigében tartják fogva. A fiatalokat felfegyverkezve és csoportosan elkövetett garázdasággal gyanúsítják.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?