INSIDER

Durván sarcolják a budapesti autósokat

Panaszkodnak a fővárosi autósok, tömegesen büntetik őket. Sok autó szélvédőjén ott virított a piros csomag, volt aki kerékbilincset kapott.
  • Szerző: Ripost

Sokan kapkodják a fejüket, azt sem tudják merre van az előre a nemrég bevezetett forgalomkorlátozások miatt a belvárosban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Markovics Gábor

„A hetedik kerület most olyan , mint egy elvarázsolt kastély, sosem tudod hol kell kijönni„ -mondta egy budapesti taxis, akinek a dolgát szintén megnezítették az utóbbi időben a forgalomváltozások. „ Ha valaki kerületen belül akar utazni, akkor sokszor azt tanácsolom, hogy menjen inkább gyalog, mert sok utcába csak a fél belváros megkerülésével lehet eljutni szabályosan”-tette hozzá.

Fotó: Markovics Gábor

„A Kéthly Anna tér most ideiglenesen zsákutca. Sakk matt, ezzel megoldották, hogy nem tudok szabályosan haza jutni a Nyár utcába„ – panaszkodott egy erzsébetvárosi édesanya.

Fotó: Markovics Gábor

„Botrányos, egész nap azt látom, hogy tolatnak kifele az autók. Akkor legalább ki kellene nyitni a Wesselényit, hogy legyen lehetőségük az autósoknak, így sokan hatalmas körrel tudnak hazajutni” – mondta egy másik kerületi lakos.

Fotó: Markovics Gábor

Nem csak az a probléma, hogy a forgalomátszervezés úgy sikerült, hogy gyakorlatilag egész városrészeket kell megkerülni, ha a kerület egyik részéből a másikba akar jutni az ember, hanem az is , hogy durván sarcolják az embereket. Sokan, akik megszokásból közlekednek eltévesztik az irányt vagy szabálytalanul parkolnak és mire észre veszik már meg is büntették őket.

Fotó: Markovics Gábor

„Leparkoltam és bementem a boltba. Mikor jöttem ki, már rájöttem, hogy tilosban állok, de már ott volt a büntetés. Alig telt el 5 perc, mintha egyből ugranának„ – panaszkodott a Facebookon Attila.

Fotó: Markovics Gábor

„Rosszul fordultam ki az utcából és harmincezer forintom bánja. Hiába mondtam nekik, hogy 4 éve , amióta itt lakok, mindig arra fordultam ki, nem vettem észre a változást, de nem érdekelte őket. Csak a büntetést akarták behajtani” – írja Sándor.

Többen gondolják úgy, hogy a forgalomszervezésből pótolnák a költségvetési hiányt Erzsébetvárosban. Ezt megerősítette Benedek Zsolt, a Fidesz erzsébetvárosi önkormányzati képviselője is.

„Elképzelhető, mert elég komoly összegeket szedtek be„ – mondta a képviselő a körzeti televízió Pirkadat című műsorában.

Kifejtette: az egyes forgalomátszervezések után mindig jelentős pénzeket szedtek be. Erről meg is bizonyosodtak, amikor Veres Zoltán, Fideszes képviselő levélben kikérte az erre vonatkozó adatokat. Benedek nem tudja, hogy miért van hiány a költségvetésben, ugyanis 2019-ben az előző vezetés 10,5 milliárd forinttal adta át a kerületet.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?