INSIDER

Drámai beszámoló, ilyen egy covidosztály belülről

Élet-halál harc folyik nap mint nap a gyilkos kórral a Vörös zónában. Így nevezik a kórházi dolgozók a covidosztályokat, ahová csak szkafanderben léphet be orvos, nővér, gyógytornász és takarító. Egy fiatal orvos beszámolt nekünk erről a furcsa, elzárt világról.
  • Szerző: Ripost

Mindent megtesznek a betegekért, sokszor erőn felül is. Életeket mentenek, miközben munkakörülményeik egyáltalán nem könnyűek. Egy fővárosi Vörös zónában dolgozó fiatal orvos beszámolt nekünk, hogyan zajlik az élet ebben a furcsa, elzárt világban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Budapest, 2020. december 9.
Védõfelszerelést viselõ orvos a koronavírussal fertõzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon a Szent László Kórházban 2020. december 8-án.
MTI/Balogh Zoltán

“Nagyon nagy felelősség, hogy sokszor a mi ügyességünkön, munkánkon és döntéseinken múlik, túléli-e a betegséget az, aki bekerült a Vörös zónába. Gyorsan kell határozni, elég-e az oxigénterápia vagy lélegeztetőgépre van szükség. Amikor belép az ember a Vörös zónába, átérzi ezt a felelősséget.”

Budapest, 2020. május 8.
A kormany.hu által közzétett képen védõfelszerelést viselõ orvosok a koronavírussal fertõzött betegek fogadására kialakított osztályon a fõvárosi Szent László Kórházban 2020. május 8-án.
MTI/Árvai Károly/kormany.hu

“A beöltözés legalább tíz percet vesz igénybe és pontosan meg van határozva, milyen sorrendben kell felvenni a védőfelszerelést. Legutoljára illesztjük a helyére a plexit.”

Budapest, 2020. április 28.
Védõfelszerelést viselõ ápoló a koronavírussal fertõzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon az éjszakai mûszakban a fõvárosi Szent László Kórházban 2020. április 27-én.
MTI/Balogh Zoltán

“Olyanok vagyunk, mint az űrlények, és néha úgy is érezzük magunkat. Szürreális világ a Vörös zóna, és nem lehet megszokni.”

Ha még több megdöbbentő részletet szeretnél megtudni, keresd az újságárusoknál és egyéb árusítóhelyeken a 7 hetilapot!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?