INSIDER

Megszólalt az ügyvéd: Ezért dobta fel Curtis testvérét a Katzenbach-gyilkosság gyanúsítottja

A kétes pénzügyi tranzakciókba bonyolódó egykori futballista, Katzenbach Imre 11 éve nyomtalanul eltűnt, holttestét tavaly ásták ki egy mezőgazdasági területen a rendőrök.
  • Szerző: szbd

Az egykori futballista, Katzenbach Imre gyilkosság áldozata lett, megölésével az ismert rapper, Curtis testvérét, Sz. Lajost és egy másik férfit gyanúsítanak. Őket a jelenleg is börtönben lévő H. Attila vallomása alapján tartóztatták le. A férfi ügyvédje, dr. Asztalos Péter most részletesen beszélt védencéről, illetve, hogy mit és miért tett.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Nagy bajban van Curtis testvére

Nagy bajban van Curtis testvére (Fotó: Bors)

„Előre tisztázzuk, hogy védencem nem bosszúvágyból nevezte meg Katzenbach Imre gyilkosait, egyszerűen nem volt más választása. Volt olyan pillanat, amikor úgy nézett ki, hogy egyedül őt gyanúsítják a bűncselekmény elkövetésével, és nem kizárt, hogy élete végéig börtönben marad. Ki az, aki ezt szó nélkül tudomásul vette volna, az igazságról pedig hallgat, mint a sír? Attila kényszerhelyzetben volt, amiben hozott egy észszerű döntést. Jól ismerte Imrét és az elkövetőket is, és egyszerűen elmondta a rendőröknek, amit az ügyről tudott. A másik fontos sarokpontja a történetnek, hogy ő nem vádalkut kötött, ahogy ez sokszor elhangzott már, egyszerűen annyit kért: az ítélete megállapításakor az együttműködését vegyék figyelembe” – magyarázta az ügyvéd.

H. Attila maga sem tagadja, hogy ő volt az a személy, aki megbízta Sz. Lajost és társát, hogy öljék meg a futballistát. Az ötlet nem az ő fejéből pattant ki, hanem egy gazdag vállalkozó – jelenleg ő is letartóztatásban van – utasítását hajtotta végre. A gyilkosságnál H.Attila nem volt jelen.

Újabb csavar az ügyben, hogy Katzenbach eltűnése után Attila gyakorlatilag a helyébe lépett, összeköltözött a focista feleségével, és együtt nevelték a nő gyermekét. Azt azonban nem árulta el a reménykedő asszonynak, hogy pontosan tudja: Imre soha nem jön már haza, hiszen régen halott.

„Arról fogalmam sincs, hogy a pár sorsa hogyan alakul majd, az azonban biztos, hogy egyelőre tartják a kapcsolatot. Imre felesége akkor sem hagyta el Attilát, miután kiderült, hogy tudott férje megöléséről. Sőt, Attila most azt szeretné, ha a nőt és a lányát megvédené a rendőrség, hiszen nem kizárt, hogy támadás érheti őket. Reméljük, az asszony és gyermeke meg is kapja ezt a hatósági védelmet” – vélekedett a Blikknek dr. Asztalos Tamás.

Az emberöléssel gyanúsított két férfi ügyvédje korábban elmondta: nagyon furcsa, hogy egyetlen ember vallomására alapozva – ami vagy igaz, vagy nem – letartóztatták védenceit.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?