INSIDER

Csaló utcai pénzváltóra figyelmeztetnek

Mostanában megszaporodtak a pénzváltással foglalkozó utcai csalók, ezt igazolja egy budapesti lakos is. Egy fővárosi internetes csoportban arra figyelmeztet, hogy mindenki fokozott figyelemmel haladjon az Astoria megálló előtt.
  • Szerző: N.E.

"Az Astorián egy magát Kenesei Krisztiánnak kiadó ember 38 ezer forintért cserébe 200 eurót ajánl azzal az indokkal, hogy nincs egy forintja sem. Az a sejtésünk, hogy csaló lehet, ne dőljön be neki senki!"

– írja Viktória a Facebook csoportban.

Bár csak feltételezi, valójában hamis pénzről lehet szó. A feltételezett csaló ugyanis éppen olyan területen kér 200 eurónak nem megfelelő forintot, ahol tucatnyi helyen be tudná magának váltatni a valutát. Egy másik hozzászóló szerint neki ugyanez a férfi cipőt ígért volna egy bizonyos összegért cserébe.

"Egyszer egy férfi ugyanígy, ilyen indokkal talált meg engem a Nyugati tér után az Arany János utca felé tartva. Váltani akart 500 eurót, de azért nem ment be a bankba"

– mondja egy másik kommentelő hasonló esetre hivatkozva. A rendőrség egyelőre nem keresi a feltételezett csalót, de mindenkinek jobb vigyázni.
Az, hogy miért pont focistáknak akarják kiadni magukat, még nem derült ki.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?