INSIDER

Cáfolja a minisztérium, hogy nem kapott támogatást a bezáró gödöllői gimnázium

Cáfolja a Technológiai Minisztérium, hogy csökkentették volna a bezáró gödöllői gimnázium támogatását vagy nem kapta volna meg az állami támogatást. Sőt, a Ripostnak adott válaszukban azt is kiemelik: a pedagógusok béremelése miatt az eddigi támogatás összege még emelkedett is.
  • Szerző: Ripost

Alig egy héttel az iskolakezdés előtt a Facebook-on tette közzé a gödöllői székhelyű CEAS Angol-Magyar Érdekeltségű Gimnázium és Szakgimnázium főigazgatója, Galgóczi Ferenc, hogy mivel csökkentette az állam az intézmény támogatását, ezért nem tudják megkezdeni a 2020/2021-es tanévet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az intézménybe járó diákok és szüleik kétségbeestek: sokan arról számoltak be, hogy csak innen, a közösségi portálról és egyéb, más hírportálokról értesültek arról, hogy szeptember 1-jén, azaz jövő hét kedden nem tudják megkezdeni a tanulók az iskolában a tanévet.

A megkereste az Innovációs és Technológiai Minisztériumot – mivel a CEAS gimnáziummal ők kötöttek korábban megállapodást az intézmény támogatására vonatkozóan. Ezt a választ kaptuk:

„A gödöllői Angol-Magyar Érdekeltségű Gimnázium és Szakgimnázium fenntartója nem az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), hanem a Várda-Kids Nonprofit Kft. Az intézmény elsősorban gimnáziumi képzést végzett, csak kis létszámmal látott el szakképzési feladatot, így nem alakult, nem is alakulhatott volna át technikummá.

Az iskola szakképzési feladatainak állami támogatása az ITM-mel megkötött megállapodás alapján a korábbi évekhez hasonlóan a 2020/2021-es tanévre is teljes egészében biztosított. A támogatás mértéke idén az oktatók országos átlagban 30 százalékos béremelése miatt még emelkedett is. Így a szakképzési feladatellátás el nem fogadásáról, annak finanszírozási hiányosságairól szóló igazgatói nyilatkozat a tárca szempontjából értelmezhetetlen.”

 

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?