INSIDER

Brutális hőség lesz idén nyáron

Kánikula vár ránk idén nyáron – legalábbis ez derül ki a nyíregyházi mérnök, Dávid Mihály éves időjárási naptárából. A Dávid-naptár a hűvös és csapadékos májust is pontosan megjósolta.
  • Szerző: Ripost

Az átlagosnál jóval hűvösebb április és a sok esőt hozó, hűvös május után forró nyárra számíthatunk. Dávid Mihály nyíregyházi mérnök több mint negyven éve készít hosszú távú előrejelzést és számításai, ha nem is mindig, gyakran pontosnak bizonyulnak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Dávid Mihály előrejelzései rendkívül népszerűek Fotó: MTI

Módszerének titka abban rejlik, hogy a légköri tényezők mellett az égitestek tömegvonzó hatását is figyelembe veszi.

Már június végére megérkezik a kánikula

A Dávid-naptár előrejelzése szerint június első felében még előfordulhat csapadék, de tartós eső szinte kizárt, Medárdkor is legfeljebb futó záporra számíthatunk. A hőmérséklet mostantól meredeken emelkedik, akár 30 fok fölé. A hónap közepe felé várható egy átmeneti lehűlés, 24-25 fok, ám ezután hőségriadókra is számíthatunk, akár 35 fok vagy még melegebb is lehet a hónap végén.

Július közepétől 30 foknál is melegebb lesz

A július eleje csapadékosnak ígérkezik, de hideg nem lesz, 26-27 fok várható. A hónap közepétől aztán majdnem a hónap végéig 30 foknál is melegebb időjárásra számíthatunk a Dávid-naptár szerint.

Fotó: Ripost

Száraz és verőfényes augusztus vár ránk

Dávid Mihály előrejelzése szerint az augusztus csapadékmentesnek ígérkezik. A hónap első felében folytatódik a kánikula, 30 fok feletti hőmérsékleti csúcsokkal, és csak 20-a után enyhül a hőség, akkor 26-27 fok várható.

Arról, milyen időjárást jeleznek a nemzetközi előrejelzők, mikor kezdődik a kánikula és milyen lesz az indián nyár, a kedden megjelenő 7-ben olvashatsz, további érdekességekkel együtt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?