Létrehozva: 2019.12.07.

Borzalmas részletek derültek ki a győri tanár megkéseléséről

Előre készült osztályfőnökének leszúrására a 17 éves H. András: közvetlenül az óra előtt odaadta egy barátjának a fülhallgatóját, mondván, már úgysem lesz szüksége rá... B-né Mónika életét a fiú két osztálytársa mentette meg: egyikük kicsavarta a fiú kezéből a kést, és nyomókötést tett a tanár vérző sebére, a másik pedig nem engedte el a támadót, amíg a rendőrök ki nem érkeztek.

Szerző F. Á. – H. N. – J. J.

Három pszichológus is érkezett pénteken reggel a győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakközépiskolába, hogy segítsenek a 10. osztálynak és feldolgozni a csütörtökön történteket, hogy egyik társuk, H. András Csaba késsel többször is megszúrta az osztályfőnökét, B.-né Mónika tanárnőt. Az első óra mindenhol osztályfőnöki volt, ahol kibeszélték a történteket, a szakemberek most az érintett osztállyal foglalkoztak, de a későbbiekben bárki kérhet tőlük segítséget. Pénteken mindenki erről az esetről beszélt, döbbenten kérdezgették azokat, akik ott voltak azon a végzetes fizikaórán.

Fotó: MTI

Eminens diák, trombitál, robotprogramozó olimpián indult…

Senki nem gondolta volna ezt Andrásról, aki eminens diáknak számított az egyébként is neves iskolában. A tapolcai fiú már eleve jó tanulóként érkezett: általános iskolában több tanulmányi versenyen jeleskedett, trombitajátékával részt vett a helyi zeneiskola karácsonyi hangversenyén. Jedlikesként programozó szakkörbe járt, 2018-ban részt is vett a legó-robotolimpián, illetve osztályából nyolcadmagával részt vett idén az országos középiskolai pénzügyi-gazdasági versenyen, a Pénzsztáron is.

Fotó: Kisalföld/H. Baranyai Edina

Hátulról szúrta le a tanárt

„Andrást zárkózott fiúnak ismerjük, kicsit fura, de normálisnak tűnt. Minden tantárgyból kitűnő volt, kivétel 2 tantárgyat. Az egyik a fizika, amiből 2-es volt” – árulta el a Ripostnak egy Jedlikes diák. – „Ott kezdődött az egész, hogy matematikaórán az András kapott egy 3-ast a B.-né tanárnőtől. Ezután következett a fizikaóra. András az óra középén jelentkezett, és kiment a tanárnőhöz, és megkérte, hogy egy feladatot mutasson meg a táblán. A tanárnő elkezdett írni a táblára, és amint hátat fordított, András felemelte a kezét, és szúrt. Ezután a tanárnő sikított egy hatalmasat, és földre rogyott. András ekkor még nem hagyta abba: folytatta a szúrást, a tanárnő pedig a karjával védekezett, ezért sérült meg ott is, illetve szerencsére kétszer mellé is szúrt.”

Pillanatok alatt ott teremtek a hős osztálytársak

„Ekkor ért oda egy osztálytárs, Bálint, aki kicsavarta András kezéből a kést, és ellökte onnan. Ekkor a tanárnő véresen kimenekült a teremből.

Fotó: Police.hu

Bálint, illetve egy másik fiú, Patrik beleültették Andrást a tanári székbe, hogy ne menjen vissza a diákok közé. Patrik ott maradt Andrással és kérdezgette, hogy ezt miért tette. Utólag azt mondta: teljesen a tudatánál volt, és nyugodtan válaszolgatott a kérdésekre.”

A diák nyomókötést tett a tanárnő hátára

„Bálint pedig felkapta a kést, és kivitte a folyosóra, aztán a tanárnőhöz sietett és a pulcsijával nyomókötést rakott a tanárnő hátára, amiből ömlött a vér. Közben a többiek riasztották a védőnőt, illetve a mentőket.” – folytatta a diák.

S ha még nem lenne elég durva így is ez az eset, kiderült: az óra előtt András odaadta a fülhallgatóját az egyik osztálytársának, mondván, neki már úgysem lesz erre szüksége. Tehát készülhetett a támadásra.

Fotó: Police.hu

„Bálint és Patrik a történtekhez képest jól vannak. Azt mondták, hogy az egész rettentő gyorsan történt. Az egyik pillanatban még a fizika füzetükbe jegyzeteltek, a másik pillanatban meg már a tanárnő csupa vér volt” – árulta el az informátorunk.

Jó iskola, jó osztályközösség

„Mindenesetre a mai pszichológiai foglalkozás jól esett nekik, mert ki tudták beszélni, ami a lelkület nyomja. Egyébként az egész iskola mélyen meg van rendülve, és még senki nem dolgozta fel ezt az egészet. Egyszerűen hihetetlen, hogy ez nálunk történt, ahol nagyon jó a közösség, és jó kapcsolatban vagyunk a tanárainkkal.”

H. András jelenleg őrizetben van, a vádhatóság csak később dönt arról, indítványozzák-e a letartóztatását.

Szerző F. Á. – H. N. – J. J.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ezt sokan várták: visszatér Magyarországra az egyik kedvenc divatáruházlánc

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

Tóth Gabi nem titkolja tovább: romokban van az élete

vg.hu

Olajat talált a Mol Magyarországon

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

hirtv.hu

A Ruszwurm Kft. szerint folyamatosan fizetik az I. kerületi önkormányzatnak a használati díjat + videó

origo.hu

Megfejthették a fáraó átkát: kiderült, mi ölte meg a sírt felnyitó kutatókat

mindmegette.hu

Figyelmeztet a szakember: nem mindig jó döntés air fryerben sütni-főzni

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Most kaptuk: brutális tömegkarambol történt az M7-esen, zajlik a mentés

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Időjárás: Ebben nem lesz köszönet, jégesővel csap le itt a hirtelen lehűlés!

INSIDER

„Meg kellett szülnöm a halott fiamat” – Halálos kórral küzd Dia, a négygyermekes anyuka

INSIDER

Ez már több, mint szájkarate, egymásnak feszül a két atomhatalom

INSIDER

Orbán Viktor: A háború és a béke közötti választóvonalon állunk