INSIDER

Bejelentette a kormány: augusztus 15. után sem lehet 500 fősnél nagyobb rendezvényeket szervezni

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő csütörtökön ismertette a kormány döntéseit.
  • Szerző: Ripost

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón elmondta, hogy Magyarország a vírus első hullámát az egyik legsikeresebben vette Európában. De a szomszédos országokat nézve látszik, hogy már indul a második hullám.

A hatályban lévő szabályokon, rendelkezéseken nem akarnak változtatni, azt az Operatív Törzs szerint veszélyes lenne. A miniszter felhívta a figyelmet arra, hogy a maszkviselés fontos zárt tereken, és a védőtávolság betartása is rendkívül fontos.

Főbb döntések:

• Augusztus 15-e után sem lehet 500 fő feletti zenés-táncos rendezvényeket tartani.

• Szeptember 1-jével rendes körülmények között akarják elkezdeni az iskolákat.

• 5,3 milliárd forint támogatást nyújtanak a zenészeknek, „garázskoncert-sorozatot” fognak rendezni.

Gulyás Gergely beszélt a Magyar Posta ügyéről is. Mint mondta, a cég veszteséges, de jó a szolgáltatási színvonal, a postásbér pedig alacsony. A bérük azonban csak az Európai Bizottság engedélyével emelhető.

A kormány döntött arról is, hogy a Hajógyári-szigeten semmilyen beruházást nem engedélyez. A kormány továbbra sem kíván olyan beruházást támogatni, amit a helyi önkormányzat, a főváros nem támogat – fogalmazott, hozzátéve, hogy a Kovács Katalin Sportközpontnak új helyszínt keresnek. Várhatóan a Velencei-tó környékén lesz az új helyszín.

Gulyás Gergely azt is bejelentette, hogy az új kézilabdacsarnokot Ferencvárosnak adta át a kormány.

Szentkirályi Alexandra elmondta, hogy 1 132 000 magyar ember töltött ki a nemzeti konzultációt. A kormányszóvivő mindenkit arra buzdított, hogy augusztus 15-ig küldje vissza a kérdőívet a kormánynak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?