INSIDER

Így anyáznak a pesti autósok: Óriási dugókat okoz Karácsony biciklisávja – videó

Botrányos, amit ez az ember művel! Kártékony, veszélyes, ez a biciklisek érdekeit sem szolgálja! Ez az autósok véleménye, akik tegnap a budapesti körúton araszoltak a mesterségesen létrehozott dugóban, de a kerékpárosok sem elégedettek. A közlekedők azt mondják, nem viselik el nyár végéig a biciklisávokat, amikkel Karácsony Gergely kísérletezik.
  • Szerző: Ripost

Végeláthatatlan sorban araszoltak tegnap az autósok a fővárosi Blaha Lujza térnél, mindkét irányban vagy két villamosmegállónyit állt a forgalom a körúton. És nemcsak a reggeli és a délutáni csúcsidőben, hanem napközben is. Pedig még nincs is iskola!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Ripost

A nagy tömeg oka nem a kijárási korlátozás budapesti megszüntetése volt, hanem az, hogy a legforgalmasabb utakon lezártak egy sávot a kerékpárosoknak. Csakhogy amíg az autók a dugóban ülnek – nem mellesleg rontva a város levegőjét –, addig csak néha egy-egy kerékpáros halad el mellettük. A már korábban is írt erről az áldatlan állapotról.

„Nagyon kártékony ez a biciklisáv, ez az ember nem gondol bele abba, hogy ezzel sokkal több veszélyes helyzetet idéz elő! Különben sem kerékpározhat mindenki, akinek három gyereket kell vinnie oviba-bölcsibe és vásárolnia, az nem fog bringázni” – fakadt ki egy asszony. Egy fiatal srác annyit mondott: reméli, most boldogok azok az autósok, akik Karácsonyra szavaztak! Sokan emlegetik, hogy visszasírják Tarlós Istvánt, amikor még rend volt a városban, lehetett közlekedni.

„Kísérleti nyulaknak használnak bennünket!” – mérgelődött egy középkorú férfi.

„Már most szólok: ez a kísérlet befuccsolt, kérjük vissza az autóknak a sávot! Nem nyár végén, hanem azonnal!”

Még a kerékpárosok sem elégedettek: úgy érzik, ők estek áldozatuk az autósok haragjának, a korábbi, többé-kevésbé békés egymás mellett élés bringások és autósok között felbomlott.

Túl nagy dugót okoz ez a biciklisáv, azonnal meg kéne szüntetni!

Én is biciklizem, de ennek így semmi értelme, kegyetlenül megfogja a forgalmat.

 

Nem tudom, kinek az ötlete volt ez a biciklisáv, így is alig férnek el az autók. Biciklisből jön 2-3, autósból tízezer!

Fölösleges elvenni az autósoktól egy sávot, nem használják ki, most is a járdán mennek a bringások.

Kijött az illetékes és végigment itt? Nem értem az egészet! És ez még csak rosszabb lesz, még nem is vagyunk kint mindannyian az utakon.

Ez tök veszélyes!

Most szidtam a polgármestert, már most nem lehet közlekedni, mi lesz később? Karigerit, ő a hibás!

A Facebookon is osztották rendesen a főpolgármestert:

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?