INSIDER

Álomszép nyarunk lesz szeptember végéig

Sok nyaraló átkozta idén az időjárást, több olyan hetünk is volt, amikor alig érte el a 20-23 fokot a csúcshőmérséklet és esők, viharok tették tönkre a programokat. Most viszont van okunk az örömre! Az AccuWeather és Dávid Mihály naptára szerint is csodás időjárás vár ránk legalább szeptember 21-ig. Csodálatos lesz a nyárutó!
  • Szerző: Ripost

Kettős arcát mutatta idén a nyár. Bár még nincs vége, augusztus 20. vízválasztó. Ugyan nyári hónapnak számít, de a napi hőmérséklet átlagos maximuma a hónap közepétől már csökkenni kezd. Statisztikailag kimutatható az is, hogy igen gyakran hűvösebbé, csapadékosabbá válik az időjárás.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Nem így idén!

Hétvégére verőfényes napsütést és 30-31 fokot ígérnek a meteorológusok, és bár utána jön néhány fokos lehűlés és csapadék, azt követően máris visszatér a szikrázó jó idő. Egyenletes, 25-30 fokos hőmérséklet várható, amikor már nem szenvedünk a hőségtől, de még lehet nyaralni, napozni. Ráadásul éppen a hétvégékre ígér kellemes, napos időt az előrejelzés.

Az amerikai időjárási szolgálat, az AccuWeather kora őszi prognózisa szerint szeptember 21-ig tart majd a néhány héttel megtoldott álomnyár, ugyanis az időjárás egyáltalán nem vesz majd tudomást az évszakváltásról. Azok, akik inkább a magyar előrejelzésben bíznak, megnézhetik az Időkép hasonló prognózisát vagy az okleveles gépészmérnök, Dávid Mihály időjárási naptárát is – mindkettő hasonlót mutat. Dávid Mihály kalkulációja szerint szeptember 20-ig tart majd az átlagosnál melegebb idő.

Csúcsborokat hozhat a szép idő

A borkedvelők számára örömteli hír, hogy sokáig kitart a nyár. Idén elég csapadék volt a szőlőnek, és ha most kellemes napsütés jön rá, akkor magas cukorfokkal szüretelhetnek, jó bor készülhet az idei termésből. Főleg Tokaj borvidékén fontos, hogy minél tovább a tőkén hagyhatják a fürtöket.

„Nálunk van egy olyan mondás, hogy a nyár a mennyiséget, az ősz a minőséget adja” – mondta a -nak Ipacs Szabó István, a Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet főborásza.

„ A mustjaink ízgazdagok és szép savakkal rendelkeznek. Mostantól minden egyes napsütéses nap jót tesz a minőségnek. Ha valóra válik a hosszútávú időjárás előrejelzés, akkor kiemelkedő évjárat lehet az idei.”

 

Jól jár, aki most megy nyaralni

Azok, akik még nem tudtak vakációzni, az utószezonban töredékáron válogathatnak a jobbnál jobb ajánlatok között Busszal a görög Thassos szigetére mindössze 40 ezer forintba kerül 7 éjszaka reggelivel, egy medencés apartmanban. Horvátországban 60 ezer forintot kérnek a félpanziós szállásért 7 éjszakára a Krk sziget lábánál fekvő üdülőközpontban.

 

Thassos printscreen

Belföldön is találhat parádés ajánlatot, aki szeptemberben tervez pihenést. Balatonfüreden például 70 ezer forintért kínálnak egy apartmant 7 éjszakára saját erkéllyel és konyhával.

Bár szeptemberben már javában tart az iskola, azért a nyárias hétvégéket a gyermekes családok is kihasználhatják, még Balatonban is megmártózhatnak.

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?