INSIDER

Abszurd emberkísérlet: a főpolgármester most a gyalogosok idegeit teszteli

Maradnak a Nagykörúton a biciklisávok, sőt! Karácsony Gergely folytatja az emberkísérletet.
  • Szerző: Ripost

Már nemcsak az autósokat, a gyalogosokat is üldözi a főpolgármester azzal, hogy egyes részeken balesetveszélyesen a járdára vezette a biciklisávot.

Fotó: Ripost

A Rákóczi tértől a 32-esek tere irányába egy szakaszon viszont a járdán is van biciklisáv és az úton is biciklis nyomvonal. Ennek így mi értelme? Azért vezették a járdára a biciklisávokat, hogy visszaadják az utat az autósoknak. Ha továbbra is mehetnek az úton a biciklisek, akkor mi értelme a bicikliútnak a járdán?

Fotó: Olvasói felvétel

Az átgondolatlan változtatások többsége káoszhoz vezet: az autósokon nem segít, hogy 150 méter erejéig kétsávos az út, és a parkolóhely sem lett sokkal több.

Fotó: Ripost

“A változásokhoz leginkább bátorság kell” – írta Karácsony Gergely a Facebook-oldalán, de a kommentelők, köztük a biciklisek is keményen osztják a főpolgármestert, egyáltalán nem bátornak, inkább sok minden másnak tartják. A Kerékpárosklub mérnöke kijelentette: nem támogatnak olyan kerékpársávot, ami a gyalogosoktól vesz el helyet, kellemetlenebbé teszi a körutat, ellehetetleníti az üzletek, vendéglátóhelyek feltöltését vagy a teraszok működtetését.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Karácsonyi menüötletek
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?