INSIDER

A veszélyhelyzet 63. napja

A legfrissebb adatok, hírek a magyarországi koronavírus-járványról. Cikkünket folyamatosan frissítjük, amint bármi változás történik.
  • Szerző: Ripost

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3341 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb öt krónikus beteg. Ezzel 430 főre emelkedett az elhunytak száma, 1102-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1809 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 60%-a, az elhunytak 79%-a, a gyógyultak 58%-a budapesti vagy Pest megyei.

688 koronavírusos beteget ápolnak kórházban és 45-en vannak lélegeztetőgépen.

A védekezés második szakaszában vagyunk– írja a koronavirus.gov.hu

Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindulhasson az élet és továbbra is elkerüljük a járvány „berobbanását”. Ezért Budapesten és Pest megyében továbbra is életben marad a kijárási korlátozás, vidéken viszont új szabályok léptek életbe. Az egész országban továbbra is fontos a 1,5 méteres védőtávolság tartása, és az arc eltakarása a boltokban és tömegközlekedési eszközökön.

Az időseket továbbra is arra kérik, hogy csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat, és az élelmiszerboltokat, patikákat, drogériákat a nekik kijelölt idősávban, 9 és 12 óra látogassák.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (1609 ember) és Pest megyében (456) van a legtöbb fertőzött.

Ezt követi Fejér megye (338), Zala megye és Komárom-Esztergom megye (mindkét megyében 176 fertőzöttet regisztráltak) és Csongrád megye (113).

Békés megyében (11) van a legkevesebb fertőzött Magyarországon.

A világban lassul a fertőzés terjedése, enyhén nőtt a fertőzöttek és a gyógyultak száma is.

Világszerte 4 261 955-en fertőződtek meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 291 964, a gyógyultaké pedig 1 493 414 volt a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítése szerint kedd reggel.

 

További fontos hírek a járvánnyal kapcsolatban:

Müller Cecília kitért arra, hogy mire kell figyelni a bölcsődékben, óvodákban a koronavírus-járvány idején.

 

Az eddig végzett vizsgálatok kapcsán az operatív törzs sajtótájékoztatóján szóba a járvány esetleges második hulláma.

 

Az esetleges budapesti korlátozások feloldása kapcsán a kormány kikérte a főváros polgármestereinek, illetve a főpolgármesternek a véleményét.

És ezeket olvastad már?