INSIDER

A soroksári futónő meggyilkolása: Ezt tette a vádlott a tárgyaláson

A vádlott meghallgatásával megkezdődött a 2013-as gyilkosság tárgyalása a Fővárosi Bíróságon.
  • Szerző: Ripost

Az előkészítő ülés után öt hónapot kellett várni a a tárgyalásra, bíró csere miatt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Keller Mátyás

A vádlott, R. Szilveszter nem akar vallomást tenni – tudtuk meg a helyszíni tudósítójától. Az áldozat özvegye, Kardos Lajos egyelőre nincs ott a tárgyaláson.

Fotó: Keller Mátyás

Hat és fél év telt el a kegyetlen gyilkosság óta. Mint azt a megírta, Gyurik Krisztinát 2013. szeptember 25-én találták holtan Soroksáron, egy bokros, fás részen. Gyilkosa futás közben tört az életére, alulról lemeztelenítette, megerőszakolta és egy öt milliméter vastagságú kötéllel megfojtotta. Sokáig rejtély volt a gyilkos kiléte: R. Szilvesztert a DNS-mintája alapján találták meg. Kiderült: áldozata kezeit hátrakötözte, majd magához vette mobiltelefonját, a fülhallgatóját, és elmenekült.

Fotó: Keller Mátyás

A férfi a gyilkosság után egy hónappal betörések miatt börtönbe került. A korábban hajléktalanként élő vádlott nem tett vallomást, de a zsaruknak elismerte, hogy a helyszínen járt.

Eredetileg az áldozat szüleit és az özvegy szüleit is beidézték a bíróságra. Ugyanakkor a koronavírus-fertőzés veszélye miatt úgy döntött a bíróság, hogy az idősebb tanúkat most nem hallgatja meg, és elnapolja a tárgyalást május 11-ére.

És ezeket olvastad már?