Létrehozva: 2019.10.08.

Soroksári futónő meggyilkolása: nehéz lesz bizonyítani, hogy ki ölt

Láthatóan élvezi a szereplést R. Szilveszter, akit az ügyészség Gyurik Krisztina meggyilkolásával vádol. Valószínűleg abban bízik, hogy ha nem tesz beismerő vallomást, nehezen bizonyítják majd rá, hogy ő ölt. Ügyvédje szerint is nagyon nehéz dolga lesz az ügyészségnek, mert csak közvetett bizonyítékok vannak.

Széles mosollyal az arcán lépett be R. Szilveszter a Fővárosi Törvényszék tárgyalótermébe tegnap reggel. Pedig aljas indokból elkövetett emberöléssel, szexuális erőszakkal és kifosztással vádolja az ügyészség. A vádirat szerint ő az, aki 2013. szeptember 25-én futás közben hátulról megtámadta Kardosné Gyurik Krisztinát, levetkőztette, megerőszakolta, majd egy zsineggel megfojtotta őt, ezek után pedig a ruháival és mobiltelefonjával távozott a helyszínről.

A hatalmas, loboncos hajú férfi hetykén válaszolgatott a bíró kérdéseire. A bűncselekményt nem ismerte el, és esze ágában sem volt elfogadni az ügyész ajánlatát. Ha beismerte volna a gyilkosságot, akkor életfogytiglani fegyházra ítélték volna, de legkorábban 30 év múlva feltételes szabadlábra bocsátható. Így, hogy ezt nem tette meg, valódi életfogytiglanra is ítélheti a bíróság, ha bűnösnek találja.

Csakhogy azt nem lesz egyszerű bizonyítani. R Szilveszter ugyanis soha nem ismerte be sem a gyilkosságot, sem pedig a nemi erőszakot. 2018-ban került képbe, amikor a telefonja cellainformációi alapján összekötötték a helyszínnel, a DNS-e pedig egyezett a helyszínen talált mintával, holmijai körül pedig előkerült az áldozat mobiltelefonja a Sopronkőhidai Börtön letétjében. Ő azonban akkor azt mondta: látta, ahogy egy férfi erőszakoskodik Krisztinával, ő a védelmére kelt, megütötte a támadót, ezért maradhattak ott a nyomai, és így került hozzá a telefon.

Fotó: ripost

Ráadásul a nyomozás során a rendőrség több szarvashibát is elkövetett. Nem kezdték el körözni Krisztina eltűnt mobiltelefonját, és egy másik, már halott férfi DNS-mintája is az ügy aktájába került, így sokáig téves nyomon jártak. Kérdés, hogy ezek után elegendő lesz-e egy DNS minta és egy telefon ahhoz, hogy valakit emberölésben bűnösnek mondjanak ki és életfogytiglanra ítéljenek. A vádlott ügyvédje, dr. Lichy József szerint valószínűleg nem.

„Egyáltalán nem látom olyan egyértelműnek ezt az ügyet, nehéz lesz bizonyítani, hogy ügyfelem elkövette a terhére rótt cselekményt – vélekedik.

A látszat ellenére nagyon értelmes fiatalember, sokat olvas, és jól lehet beszélgetni vele. A mostani viselkedése érthető: negyven évig teljesen magányos remeteéletet élt, a kutya se törődött vele. Ehhez képest most rá irányul a figyelem – mondta a Ripost-nak.

Lichy a tárgyaláson jelezte: szeretné, ha megidéznék az összes orvosszakértőt a nemi erőszak kérdésében.

„Hat orvosszakértő dolgozott ezen az ügyön, és vannak ellentmondások a különböző véleményekben. Azt gondolom, lesznek még itt meglepetések” – ígérte. – „Abban is bizonyos vagyok, hogy az ügyfelem tesz majd vallomást, de csak az ügy későbbi szakaszában.”

Fotó: ripost

Tegnap csak annyit árult el R. Szilveszter magáról, hogy asztalosként végzett, és nem volt sem lakása, sem élő rokona, egyesegyedül élt éveken keresztül a gyermekkori lakhelyéhez közeli erdős részen, és kisebb lopásokból tartotta fenn magát. Amikor a bíró azt kérdezte, mit dolgozott a bűncselekmény elkövetése előtti időszakban, annyit válaszolt:

„Börtönben voltam.”

Az ügy tárgyalása januárban folytatódik bizonyítási eljárással.

Minden tárgyaláson ott lesz Krisztina édesanyja

A tárgyalóteremben ott volt Gyurik Sándorné Katalin is. Azt mondta, azért jött, hogy a szemébe nézzen egyetlen gyermeke gyilkosának. Nehezen fogta vissza indulatait, amikor látta, hogyan viselkedik a vádlott.

„Ő nem csak a lányomat ölte meg, hanem az egész családomat! Itt leszek minden tárgyaláson, és követem, ahogyan megbüntetik. Remélem, egyszer a szemébe tudok nézni, és megkérdezhetem tőle: miért vette el a lányom életét pont a legszebb életkorban? Miért tette árvává az unokáimat? Az egyikük csak 11 éves volt, amikor meghalt az édesanyja. Épp ma van a 17. születésnapja” – mondta a tárgyalás után a Ripost-nak remegő hangon az édesanya.

„Azt kívánom, bűnhődjön, és ne csak a bíróság által! Lassú, szenvedésekkel teli halála legyen...”

A férj a médiából tudta meg

Krisztina férje, Kardos Lajos nem volt ott a tárgyaláson, nem is tudott arról, hogy hétfőn lesz.

„Nincs rálátásom sem nekem, sem a gyermekeimnek a nyomozati cselekményekre, minket nem értesítenek semmiről. Hiába éltem én 17 évet Krisztinával, sőt voltam meggyanúsítva is a megölésével, mégsem tájékoztatnak a hivatalos szervek – fejtegette.

Ha tudtam volna sem megyek el a tárgyalásra, mert nem vagyok hajlandó egy légtérben sem tartózkodni ezzel a patkánnyal. Amennyiben tanúként megidéznek, úgy kérni fogom, hogy egy külön teremben hallgassanak ki, mert ha találkoznánk, nem állnék jót magamért.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kiderült, ekkor lép be Franciaország a háborúba

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

borsonline.hu

Sokan csak most tudták meg és alig hiszik el, mit jelent valójában a WC kifejezés

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

mandiner.hu

Ezzel a fotóval mondatná le Orbán Viktort Pankotai Lili (FOTÓ)

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 23.: az Oroszlán megkönnyebbül, a Nyilasnak komoly felismerései vannak

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Örömhírt jelentett be Tóth Vera, Tóth Gabi elsők közt gratulált

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Varga Judit elárulta, mi maradt ki a rendőrségi jegyzőkönyvből

INSIDER

Számos változást hoz a húsvét: mutatjuk a hosszú hétvége legfontosabb tudnivalóit

INSIDER

"Édesanyámmal félve lapultunk": késsel járkált otthonában Magyar Péter, Varga Judit férje

INSIDER

Csak a legjobb áron vásárolj! Az Árfigyelővel még olcsóbban tudsz felkészülni az ünnepi hétvégére

INSIDER

"El sem hiszem, szinte most született" – SMA Tomika iskolás lett

INSIDER

Mentőhelikoptert riasztottak: gyerekeket szállító kisbusz karambolozott - videó

INSIDER

84 ezret fizetett a 4 ezres ebédért - keresik a szigetszentmiklósi étterem pórul járt vendégét

INSIDER

"Nagyon megijedtem" - Szörnyű napokat él át a csontödémás Kevin