INSIDER

A soha el nem múló gyász: 28 áldozatot követelt a Hableány tragédiája

Két évvel ezelőtt történt a Hableány városnéző hajó tragédiája, a dunai hajóbalesetet mindössze heten élték túl, összesen pedig 28 ember vesztette életét a katasztrófában.
  • Szerző: Ripost

Két évvel ezelőtt, 2019. május 29-én másodpercek alatt elsüllyedt a Hableány nevű sétahajó a Parlamentnél, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A tragédiában 28-an vesztették életüket, csak hét embert sikerült kimenteni a vízből. Az áldozatok zöme koreai volt, de életét vesztette a kétfős magyar személyzet is.

A 2019. május 29-én történt hajóbaleset túlélői már másnap megszólaltak, egyikük elmondta, hogy az ütközéskor mintegy húszan a fedélzeten voltak, körülbelül tízen pedig az alsó kabinokban. Egy Jeong nevű túlélő talált egy mentőövet, és minden erejét beleadta, hogy elérje, mert tudta, hogy az élete múlik rajta. A rajta levő zsinórt egy másik ember felé dobta, így mindketten a vízfelszínen tudtak maradni, és könnyek közt nézték, ahogy a többi ember feje felbukkan és eltűnik a vízben.

A búvárok emberfeletti küzdelmet folytattak a roncsnál, semmit sem láttak, tapogatózva kellett mind közelebb kúszniuk a teljes sötétségben. Végül a tragédia után 13 nappal emelték ki a Dunából a Hableány roncsait.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?