INSIDER

Hableány-tragédia: sokkoló hangfelvételek kerültek elő, bajban a Viking kapitánya

Az új bizonyítékok mindent megváltoztatnak, már nem mentheti magát a Viking Sigyn hajóskapitánya.
  • Szerző: Ripost

Mint ismert két évvel ezelőtt 28 ember életét követelte a dunai hajótragédia, amely során a Viking Sigyn nevű szállodahajó maga alá gyűrte a Hableány sétahajóját.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az áldozatok családjai érthetően várják, hogy végre kiderüljön minden homályos részlet és magyarázat a balesettel kapcsolatban. Ennek érdekében a nyomozás azóta is zajlik, továbbá a tárgyalások is a borzalmas éjszaka eseményeit boncolgatják.

Fotó: MTI

Egyre több bizonyíték került elő Jurij C. kapitány ellen, nemrég a Blikk információi szerint újabb hangfelvételek kerültek elő, amelyek a kapitány bűnösségét igazolják.

A Hableány kapitánya családjának jogi képviselője, Dr. Gulyás Krisztián számolt be az előkerült felvételről. Az egyik sokkoló hangfelvételen egy utas kétségbeesve közölte vele, hogy „elütöttél egy hajót”.

„Balesetet csináltam egy hajóval. Elütöttem egy hajót, lehet, hogy én leszek a hibás” – hangzottak el később a kormányállás rádióján immár a Viking Sigyn kapitányának szavai.

„Megteheti a Viking Sigyn kapitánya, hogy nem tesz tanúvallomást, azonban ez nem mentesíti őt a felelősség alól. Ugyanis minden, ami a hajóval történik, azért a kapitány felel” – mondta a lapnak a 40 éves hajózási tapasztalattal rendelkező Szalma Botond, a Mahart egykori vezérigazgatója.

A Viking fedélzetén a legmodernebb berendezések voltak, de azok semmit sem számítanak, ha a kapitány nem figyel eléggé. Így történhetett, hogy a 2500 tonnás Viking utolérte, felfordította és elsüllyesztette a 80 tonnás Hableányt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?