INSIDER

A maszkos rabló nagyon ráfázott – ez lett a veszte

A símaszkos betörő rabolt is, amikor hazaért a házigazda, majd újból pénzhez akart jutni ugyanott, ekkor azonban már nem jutott zsákmányhoz.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Az éj leplét kihasználva ment betörni egy II. kerületi családi házhoz egy 39 éves férfi. A biztonság kedvéért vitt magával egy fegyvernek látszó tárgyat is, a fejére pedig símaszkot húzott.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A betörést elkezdte: behatolt a házba, összekészítette a kis csomagját, amit el akart lopni, ám ekkor érkezett haza az ott lakó férfi. A rabló megfenyegette a fegyvernek látszó tárggyal, erre a férfi egymillió frintot adott át neki.

A sikeres akció után újabb zsákmányra fájt a foga a tettesnek, aki három hónappal később egy délutáni napon ismét kezébe vette a hamis fegyvert és álruhába bújt: hosszú, vörös parókában tért vissza a helyszínre, ahol megvárta a hazatérő lakót, és kényszerítette, hogy adjon neki pénzt. Az ott lakó azonban a kérésnek nem tett eleget, és kiabálni kezdett, így a rabló elmenekült.

A rendőrök ezután hamarosan elkapták a tettest, aki őrizetbe került. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a férfit, ha ő az előkészítő ülésen a vád tárgyát képező valamennyi bűncselekmény vonatkozásában beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról tizenhat év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra, ítélje, valamint állapítsa meg, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra.

címkék:
És ezeket olvastad már?