INSIDER

A lázmérés ellen is uszítanak a maszkellenes szülők – ez nagyon veszélyes!

Október 1-től kötelezően mérni fogják érkezéskor az iskolások hőmérsékletét, de a maszk- és vírustagadó szülők – több ezren! – ez ellen is tiltakoznak. Nyilatkozatban akarják megtiltani, hogy megmérjék a gyermekük testhőmérsékletét. Ezzel azonban járvány idején másokat veszélyeztetnek!
  • Szerző: Ripost

Ostobaságok tárházával indokolják a maszkellenes szülők, miért nem akarják engedni, hogy megmérjék gyermekük testhőmérsékletét. Csoportot is alakítottak a legnagyobb közösségi portálon, ahol egymást hülyítik. Van az érvelésük között a földönkívülitől a csipbeadásig és a tobozmirigy befolyásolásáig minden!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Egy német tiltó dokumentumot másolnak

Terjed a maszk- és vírusellenes őrület a szülők körében is. A csoportban még egy beadványt is terjesztenek, arra biztatva egymást, hogy ezt adják be az iskolának. Ebben a szülő konkrétan megtiltja, hogy a gyermeket teszteljék, megmérjék a testhőjét, beoltsák, gyógyszert adjanak neki vagy bármiféle beavatkozást hajtsanak végre a testén, kivéve, ha baleset éri. A dokumentum eredetileg Németországból származik, azt fordították le magyarra, és kerestek egy – szerintük – ide vonatkozó magyar törvényt, amelyre hivatkoznak.

Fotó: Délmagyarország

Senkinek sincs joga másokat veszélyeztetni

Bármekkora marhaságnak tűnik is a hőmérséklet mérése ellen tiltakozó szülők érvelése, sajnos komolyan kell venni, mert ezzel a felfogással nemcsak önmaguk és gyermekük, hanem az iskolába járó többi gyermek, pedagógus, sőt azok családja egészségét is veszélyeztetik.

A utánajárt, hogy ez a dokumentum és a szülők tiltakozása a megelőző intézkedések – maszkhordás, tesztelés, hőmérőzés – ellen jogilag elfogadható-e. A választ dr. Mina András betegjogi szakjogász, egészségügyi jogi szakértő adta meg.

Fotó: Ripost

Nem állja meg a helyét a jogi okoskodás

„A szülők megtilthatnak bizonyos egészségügyi beavatkozásokat az oktatási intézményeknek, ez alól azonban két kivétel van: az egyik, ha baleset éri a gyermeket vagy életmentő beavatkozásra van szüksége, a másik pedig a járványhelyzet – ismertette a szakjogász. – Ugyan jelenleg nincs veszélyhelyzet, azt minden szülőnek tudnia kell, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) tett a vírus elleni védekezésre vonatkozóan ajánlásokat az iskoláknak, az oktatási intézmények ezeket követik, ez alapján alakították ki az eljárásrendjüket, házirendjüket. Tehát valóban megtagadhatja a szülő például a gyermek hőmérőzését, de akkor a gyermek nem mehet iskolába. Aki ugyanis nem hajlandó betartani egy intézmény házirendjét, az nem léphet be az épületbe” – hangsúlyozta a szakember.

Fotó: Délmagyarország

A gyermek viszont tanköteles, tehát kötelező iskolába járnia. Így nem tagadható meg a hőmérőzés és más megelőző járványügyi szabály, adott esetben például a maszkviselés, függetlenül attól, mit gondol erről a szülő.

Dr. Futó Barnabás ügyvéd ezt kiegészítette azzal, hogy a maszkellenes szülők által hivatkozott törvény a testhőmérséklet mérésére még akkor sem vonatkozhatna, ha nem volna járvány, mivel az nem veszélyezteti a gyermek testi és mentális épségét.

Egyre vadabbak az összeesküvés-elméletek

A szülők egy része attól fél, hogy a hőmérőzés célja nem más – kapaszkodj meg (!) – mint az úgynevezett tobozmirigy blokkolása, mégpedig azért – folytatják az érvelést –, hogy a gyerekek „ne tudjanak csatlakozni égi önmagukhoz”, „elveszítsék a tisztánlátás, és tisztánérzés képességét”.

Fotó: Facebook

Mások szerint pedig a lázmérővel „kapcsolják be” a korábban a koronavírusteszt segítségével az agyukba juttatott csipet.

Hát nem őrület?!

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?