INSIDER

A koronavírustól is véd az óvszer

Egy frissen közzétett tanulmány szerint szex útján is terjedhet a koronavírus-fertőzés.
  • Szerző: Ripost

Korábban, amikor hiánycikk volt a gumikesztyű, sokan az ujjukra húzták az óvszert, s úgy nyomták meg a liftek és egyéb eszközök gombjait, hogy védjék magukat a fertőzésveszélytől. Most viszont kiderült, az intim együttlétek során is védhet a kondom koronavírustól.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pixabay

A kínai Shangqiu Városi Kórházban 38 koronavírus-beteg spermája közül hatban kimutatható volt a fertőzés. Ráadásul a pozitív mintát adók közül többen is gyógyulófélben voltak.

Richard Sharpe, az Edinburgh-i Egyetem professzora a következőket mondta: „Ez a megállapítás felveti annak a lehetőségét, hogy a COVID-19 átvihető lehet spermán keresztül talán a gyógyulási szakaszban is, amely viszont betegségkezelési következményekkel járna. Kérdés persze, hogy a fertőzést követően mennyi ideig lehet jelen a vírus a spermában.„

Fotó: 123 RF

Nos, a kínai Tongji Orvosi Főiskola 34 férfi bevonásával készült tanulmánya választ adhat erre a kérdésre. Az enyhe és közepes koronavírus-tünetekkel kezelt, majd felépült pácienseknél a gyógyulás után egy hónappal vett mintákban ugyanis nem találtak vírust – írja a Daily Mail.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?