INSIDER

A biztonságos óvodák és iskolák miatt folytatódott a köznevelésben dolgozók tesztelése

Tovább folytatódott ma a köznevelésben dolgozók tesztelése.
  • Szerző: Ripost

Annak érdekében, hogy az óvodákban és iskolákban mindenki egészségesen és biztonságban kezdhesse meg a munkát január 4-én, tovább folytatódott ma a köznevelésben dolgozók tesztelése.

MTI/Varga György

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár korábban elmondta, hogy január 2-án és 3-án reggel 7 és este 7 óra között a mentőszolgálat és a kormányhivatalok statikus mintavételi pontjain, 99 helyszínen biztosítanak lehetőséget az önkéntes tesztelésre.

MTI/Mónus Márton

A tesztelésre több ezren jelentkeztek, amire december 31-ig volt lehetőség. A regisztrálásra azért volt szükség, hogy zökkenőmentesen menjen a lebonyolítás.

A tesztelési lehetőséget a szakképzési iskolákra is kiterjesztették. Ezek az iskolák január 11-ig tantermen kívüli, digitális munkarendben működnek, de a szakmai gyakorlatok, konzultációk miatt lehetnek olyan oktatók, akiknek indokolt élni a lehetőséggel.

MTI/Mónus Márton

A tesztelést azoknak javasolták, akik tüneteket vesznek észre magukon, illetve a téli szünetben találkoztak rokonokkal, ismerősökkel, és meg akarnak róla bizonyosodni, hogy nem fertőződtek meg.

MTI/Mónus Márton

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?