INSIDER

Kettős tragédia: egyszerre 9 pécsi gyerek maradt árván a koronavírus miatt

Két család életét is megváltoztatta a koronavírus alig néhány nap leforgása alatt.
  • Szerző: Ripost

Két pécsi családot is szörnyű tragédia ért a koronavírus miatt, méghozzá néhány nap leforgása alatt. A családokban közös, hogy mindegyik gyermek a Pécsi Köztársaság Téri Általános Iskolába jár.

„Nem jutunk szóhoz, segítenünk kell az árván maradt gyerekeknek”– mondta Molnárné Szoldatics Katalin, a Pécsi Köztársaság Téri Általános Iskola intézményvezetője a Pécs Aktuálnak.

Fotó: Pixabay

Az egyik családban hat gyermek maradt árván, miután a koronavírus elragadta 51 éves anyjukat. A családban a legkisebb gyermek éppen csak betöltötte a 13. életévét. Az édesanya egyedül nevelte gyermekeit. A válást követően javarészt idősebb gyermekei segítségével próbált boldogulni, de örökölt tartozásai miatt helyzetük kilátástalan volt – írta a Borsonline.

„Tehetségesek a gyerekek és most lelkileg nagyon megviselte őket édesanyjuk halála” – mondta az iskola igazgatója. Az igazgatónő azt is elmondta, hogy a legkisebb kislány az édesanyjával aludt egy szobában, ám most csak az üres ágyát kénytelen nézni nap mint nap.

Nem elég a haláleset, a hat gyermek most egyedül próbál boldogulni. Egyelőre nem tudják, hogyan fedezik majd a kiadásaikat, a hátrahagyott tartozásokról nem is beszélve.

A gyerekek mindenképp olyan helyre szeretnének költözni, ahol új életet tudnak kezdeni. A jelenlegi hely minduntalan fájdalmas emlékeket idéz fel bennük. A gyerekek ehhez szeretnének segítséget kérni.

Három gyermek maradt apa nélkül

A másik pécsi családban a 45 éves, teljesen egészséges apuka hunyt el koronavírusban. Itt két hatodikos ikerpár és egy 15 éves kislány maradt családfő nélkül.

„Egyelőre az anyuka nem tudja felfogni, mi történik velük. A gyerekek nagyon tehetségesek. Asztaliteniszeznek, bajnokságokat nyernek” – mondta az iskola igazgatója. Az igazgatónő számukra is szeretne segítséget nyújtani, hiszen bár az édesanyának van munkahelye, nem számítottak ekkora tragédiára.

„Szülők halálakor nem szoktuk, de most kitettük a fekete zászlót” – zárta az igazgató, aki hozzátette, ezzel is szeretnék együttérzésüket kifejezni. „Most nagyobb összefogásra van szükség, mint máskor. Fontos, hogy mindenki érezze, összetartozunk, támogatjuk egymást a bajban!”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?