INSIDER

Brutális lavinát indíthatott volna el 30 millió hamis Pfizer-vakcina

Kiállt a felelős és bocsánatot kért a történtek miatt.
  • Szerző: Ripost

Bocsánatot kért kedden a dél-koreai Tegu város polgármestere, mert harmincmillió adag, utólag hamisnak bizonyult Pfizer-vakcinát akart beszerezni külföldről, nagy kavarodást okozva ezzel az ország délkeleti részén fekvő városban. A hamis Pfizer-vakcina érkezéséről sajtótájékoztatót tartott.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

hamis Pfizer-vakcina

Képünk illusztráció (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Kvon Jung Csin sajtótájékoztatóján nemcsak Tegu polgárait, hanem az egész dél-koreai népet is megkövette a történtek miatt. Azt mondta, hogy a város jóhiszeműen cselekedett, amikor külföldről akart beszerezni vakcinákat.

Kvon az újságírókat is tájékoztatta róla, hogy a város egészségügyi hatóságai kapcsolatba léptek egy külföldi kereskedelmi vállalattal, amely fogadkozott, hogy három héten belül harmincmillió adag Pfizer-oltást tudna leszállítani a dél-koreai kormánynak. A polgármester tájékoztatta a vakcinaimporttal kapcsolatos javaslatáról a kormányt, de az egészségügyi minisztérium már másnap rájött, hogy átverésről van szó. A Pfizer amerikai vállalat dél-koreai kirendeltsége is kételyeket fogalmazott meg, mondván, az oltásokat nem forgalmazzák közvetítőkön keresztül.

Kvon kedden azt mondta, hogy jó szándékkal akartak segíteni a kormánynak a vakcinabeszerzésben, de a vége az lett, hogy társadalmi kritikát kaptak, és politikai vitát gerjesztettek, kavarodást okoztak. A polgármester közölte, hogy ez az ő hibája volt, egyedül ő felelős ezért.
„Az óvatlan szavaimmal beszennyeztem a Teguról alkotott képet... Ezenkívül mély sebeket ejtettem a Covid-19-ben szenvedő polgárokon és csalódást okoztam nekik” – mondta a polgármester.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?