INSIDER

16 évesen volt az első bevetése Ádám Zsófia őrmesternek, ő az egyetlen női tűzszerész

Annak idején még szülői beleegyezéssel, de 16 évesen már éles bevetésen vett részt a Készenléti Rendőrség egyetlen női tűzszerésze, Ádám Zsófia. A munkában hű társa Tucker, a robbanószer-kereső belga juhász.
  • Szerző: Ripost

Első pillantásra sokaknak meglepő lehet ez a fiatal, bájos, sőt ártatlanul mosolygó lány az egyik legkeményebb munkát végzi: ő ugyanis a Készenléti Rendőrség Személy- és Objektumvédelmi Igazgatóság Tűzszerész Szolgálat egyetlen női tűzszerésze. A Magyar Rendőrség hivatalos Facebook oldalán mutatták be.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Zsófi egy, a police.hu oldalon megjelent interjúban elmondta: 16 évesen járt először éles bevetésen – persze édesanyja beleegyezésével – , és azóta is szerelem neki ez a munka, különösen azért, mert kutyákkal dolgozhat együtt. Az első kutyáját, Jolit, egy menhelyről kapta, itt már eldöntötte, olyan munkahelyet választ, ahol kutyákkal dolgozhat együtt. 2014-ben elvégezte a miskolci rendőriskolát, majd több kitérővel a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálatnál kötött ki, itt Drazséval, a labradorral mentettek együtt sokáig. 2017-ben került a tűzszerészekhez, itt pedig már Tuckerrel, a belga juhásszal dolgozik együtt.

És ezeket olvastad már?