INSIDER

Így lett meg a mentőkutya tanonc műtétjének ára

Salima, a mentőkutya tanonc még csak kilenc hónapos, de máris egy igen komoly műtéten kellett átesnie. A sikeres beavatkozást egy hosszú rehabilitáció követi, hogy aztán a csapat hasznos tagjává válhasson.
  • Szerző: Ripost

Jobb helyen nem is lehetne a fiatal golden retriever kutya, Salima: a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat tagjai vették magukhoz az ebet, melyből kiváló mentőkutya válhat. S ők kezdtek neki a gyűjtésnek is, mivel a jószág könyökízületeinél sürgős orvosi beavatkozásra volt szükség.

Fotó: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat

„Salima fejlődési rendellenességét kellett helyrehozni, ami drága beavatkozás ugyan, de annál hatásosabb. A speciális eljárás során nem kellett a kutya egész lábát felvágni a beavatkozáshoz, mégis sikerült orvosolni az ízületi problémát. Bár az orvos szerint nem volt egyszerű a műtét, tökéletesen sikerült és Salima rendesen tudja majd használni a végtagjait” – mesélte a -nak Balázs László, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat elnöke. Hangsúlyozta, a kutya még kiképzés alatt áll, ugyanakkor a felmerült problémát szerencsére még az elején meg tudták szüntetni.

Fotó: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat

„Újult erővel vágunk neki a 6-8 hétig tartó rehabilitációs időszaknak. A leépült izmokat fizioterápiával kell majd újra megerősíteni, ebben nagy szerep jut a gyógytornának és a vízalatti futópadnak is. Segítőink nélkül azonban ez sem valósulhatna meg. Saját forrásokból és adományokból gyűlt össze a pénz a több mint 300 ezer forintos műtétre, és a rehabilitáció is közel ennyibe fog kerülni. Ilyen az, amikor sok jó ember virtuálisan összegyűlik és egy nemes cél érdekében, önzetlenül, egy emberként segít a bajban” – mondta Balázs László.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?