INSIDER

10 éves kisfiú életét mentette meg a repülőn a magyar férfi

A Tokióból Bali szigetére tartó repülőn sikerült egy gyermek életét megmentenie egy békéscsabai származású férfinek: a kisfiú már lilult és nem kapott levegőt, amikor a segítségére sietett.
  • Szerző: Ripost

Békéscsabai nagyszüleinek telefonált elsőként a hős férfi, akit váratlanul ért, ami utazása alatt történt vele. Mint mesélte, a repülőn felszolgált vacsora után egy 10 év körüli indonéz kisfiú hirtelen rosszul lett. Három orvos sietett a segítségére a gép személyzete mellett, akik mind próbálták megállapítani, hogy mi lehet a baja, sikertelenül. A gyermek torka bedagadt, a teste viszketett, és a gyermek már fuldokolni kezdett, nem kapott levegőt, az arca pedig egyre inkább lilás színre váltott.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: 123rf

„Uraim, ez hisztamin intolerancia és van nálam ellenszer„ – lépett közbe a 34 éves férfi, akinek szintén ilyen „allergiája” van. A megmentő elővette a kombinált gyógyszereit, és a tablettát sikerült beadni a kisfiúnak, aki húsz perc múlva teljesen tünetmentessé vált.

„Ha nincs ott a repülőgépen az unokám, végzetes tragédia is történhetett volna. Rendkívül büszke vagyok, hiszen a kisfiú neki köszönheti az életét!„ – mondta a -nak Máté András, a megmentő nagyapja. „Az unokámnál pár éve derült ki, hogy hisztamin intoleranciája van, azóta ha utazik, mindig van nála gyógyszer.”

Mint megtudtuk, a repülőgép személyzete elkérte a férfitól a szer nevét, amit beadott, és biztosították róla, hogy minden járatukon fognak tartani belőle a hasonló helyzetek megfelelő kezelése érdekében.

„A hisztamin intolerancia mindenkinél más mértékben jelentkezik, a fagyasztott húsfélékben és tejtermékekben található meg nagymértékben, de minden élelmiszerben jelen van„ – meséli András, aki szerint a gyermek túl nagy mennyiségű hisztaminos ételt evett. „Az eset után a szülők nem győztek hálálkodni az unokámnak, aki olyan szerény, hogy a nevét se akarta, hogy megjelenjen. Szó szerint hősként ünnepelték a gép utasai!”

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?