NÍNÓ

Életet mentett Mallorcán a magyar mentőspár

Van, aki még a rendes évi pihenőidejében sem tud kibújni a bőréből. Ilyen Pápai Imre és Kitti, a mentősházaspár. Mallorcai nyaralásuk alatt állították magukat szolgálatba, amikor megláttak a tengerben egy eszméletlenül lebegő, már nem lélegző férfit. Megmentették az életét.
  • Szerző: Ripost

Jól megérdemelt pihenését töltötte Mallorcán az Országos Mentőszolgálat székesfehérvári mentőtiszt házaspárja, amikor csütörtökön valaki segítségért kiabált a vízből. Pápai Imre és Kitti gyorsan odasietett, ahol a fürdőzők egy 60 év körüli férfi testét tartották a víz tetején. A rutinos magyar mentőtisztek partra húzták a beteget, akinél nem tapasztaltak légzést.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: OMSZ Facebook

Azonnal megkezdték az újraélesztést, miközben többen is értesítették a mentőket. Imre és Kitti egymást váltva, hősiesen végezték a mellkasi nyomásokat a vizimentők félautomata defibrillátorának érkezéséig.

Fotó: OMSZ Facebook

A küzdelem hosszú percekig zajlott, a fürdőző tömeg döbbenten figyelt. A két mentős azonnali beavatkozása végül eredményre vezetett, spanyol kollégáik stabil állapotban szállíthatták kórházba a férfit, miután megköszönték a magyar életmentők segítségét!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?