HARCÉL

Kiakadt Menczer a botmixeres magyargyűlölő momentumosra

Nem először fordul elő, hogy a Momentum a magyar érdekkel szemben politizál. Innét indultak, az álomgyilkosságból, az olimpiaellenes népszavazással és azóta töretlen a magyarellenes wirtschaft.
  • Szerző: Ripost

Brüsszelben rendre hazájuk ellen ágálnak, Romániában és Szlovákiában a magyar jelöltekkel szemben románt és szlovákot támogatnak. És persze összeborulnak a nemzetellenes Gyurcsánnyal.

Ezúttal Menczer Tamás, külügyért felelős államtitkárnál szakadt el a cérna, Facebook-bejegyzésében kommentálta Cseh Katalin újabb, a magyar érdekekkel szembeni fellépését:

(Fotó: MTI)

„Ha egy politikusnak a külhoni magyarok nem fontosak, az itthon élők sem lesznek azok! Ne legyen kétségünk! Akkor neki valami, valaki más fontos. A momentumos Cseh Katalin tegnap azért támadta a kormányt, mert a magyar kormány kiáll a kárpátaljai magyarok mellett. Valójában Cseh Katalin nem a kormányt, hanem a kárpátaljai magyarokat támadta. A Momentum megcsinálta már ezt a Felvidéken és Erdélyben is, most Kárpátalja volt soron.

Cseh Katalinnak nem tetszik, hogy a magyar kormány blokkolja Ukrajna euroatlanti integrációs folyamatait, szerinte a kormány veszélyezteti a régió stabilitását.

Ez szamárság, a kormány nem veszélyeztet semmit, egészen egyszerűen nem engedi el a kárpátaljai magyarok kezét. Soha, semmilyen körülmények között. Az anyanyelvi oktatásuk és az anyanyelvhasználati joguk veszélyben van, ezért lép fel a magyar kormány. Nem jókedvünkből blokkoljuk Ukrajna integrációs folyamatait, hanem azért, mert nincs más eszközünk, és a kárpátaljai magyarokat nem áldozzuk fel a világpolitika oltárán.

Cseh Katalin és a Momentum megtenné.

Mi szívesen támogatnánk újra Ukrajna közeledését az EU-hoz és a NATO-hoz, éppen ezért Kijevben Szijjártó Péter külügyminiszter úr múlt pénteken két javaslatot is tett a helyzet rendezésére vonatkozóan, reméljük, mielőbb célhoz érünk.

Mindezzel a Momentum és Cseh Katalin is biztosan tisztában van. Akkor vajon mi az oka annak, hogy a Momentum következetesen a külhoni magyarok ellen lép fel? A magyarok helyett kit képvisel ilyenkor? Hogy lehetne bízni abban a magyar politikusban, aki a magyarok ellen cselekszik?”

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?