NÍNÓ

Hihetetlen: Bármikor külföldre szökhet Csenge gyilkosa

Elképesztő, de mégis könnyen megeshet, hogy a fiatal lány gyilkosa egyszerűen kisétál a repülőtérre és felszáll az első gépre...
  • Szerző: Buster

Óriási botrányt kavart az az ítélet, amely gyakorlatilag szabadlábra helyezte a Borsodnádasdon összevert és megölt 17 éves Csenge gyilkosát. Azon túl, hogy a bíró mindössze 4 évre ítélte a most 22 éves B. Rolandot, majd hazaengedte, lakhelyelhagyási tilalmat sem rendelt el ellene, ami könnyen a férfi szökéséhez vezethet. Legalábbis ettől tart Csenge édesanyja és a család ügyvédje is.

Miskolc, 2017. szeptember 7.
A borsodnádasdi gyilkossággal gyanúsított B. Richárdot vezetik elõ az elõzetes letartóztatásáról döntõ tárgyalásra a Miskolci Törvényszéken 2017. szeptember 7-én. A bíróság elrendelte a 20 éves borsodnádasdi férfi elõzetes letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint szeptember 2-án megölt egy 17 éves helybéli lányt.
MTI Fotó: Vajda János
Fotó: Vajda János / MTI

„Egyszerűen nem értem, legalább a lakhelyelhagyási tilalmat miért nem rendelt el. Akkor a rendőrségnek rálátása lenne a mozgására. Az elítélt még fiatal, nem életszerűtlen a feltételezés, hogy külföldre szökik. A hatóság tagjai akkor sem tudnak semmit csinálni, ha a szemük előtt száll fel egy repülőgépre. Az ítélet nem jogerős, a férfi pedig 15 évet kaphat később”

– magyarázta a Blikknek dr. Lichy József.

És ezeket olvastad már?