BOZÓT

Koronavírus: pánik tört ki a tiroli síparadicsomban

A rendőrség megjelent az utcákon és lezárta a települést, rendkívül megrémisztve ezzel a helyieket. Csak a külföldi vendégek hagyhatják el a síparadicsomot.
  • Szerző: Ripost

Ausztriában több településen is riadalmat keltett a hirtelen elrendelt karantén. A néhány ezer lakosú Sankt Anton am Arlberg sítelepen pénteken pánik tört ki, amikor meglepetésszerűen vesztegzár alá vonták a tiroli községet. A rendőrség egyszer csak megjelent az utcákon, és lezárta a települést, amit a helyiek rosszul viseltek. A városban ezt követően meg kellett szervezni a vendégek hazautazását, a vonatok és a buszok zsúfolásig teltek meg emberekkel.

Fotó: Profimedia

Hasonló volt a helyzet a karintiai Heiligenblutban, amelyet március 29-ig karantén alá helyeztek. A külföldi vendégek elhagyhatják a síparadicsomot, míg az osztrák állampolgároknak megtiltották a ki- és beutazást. Josef Schachner polgármestert meglepte az intézkedés, amelyről ő is csak szombaton értesült. Városában két koronavírusos beteg van, akik enyhe tünetekkel otthon lábadoznak.

Ausztriában eddig 602 esetben mutatták ki az új koronavírust, a legtöbb megbetegedést Tirolban regisztrálták. Összesen 7467 embert vizsgáltak meg, és egy ember vesztette életét – közölte az egészségügyi minisztérium szombaton.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Házi szaloncukor egyszerűen
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?