KÜLFÖLD

Szigorú intézkedéseket hoztak Ausztriában a koronavírus miatt

Csökkentett üzemmódba áll át Ausztria a koronavírus miatt. Gyakorlatilag csak az alapellátások fognak működni, az állampolgárokat csapatmunkára és együttműködésre kérik.
  • Szerző: Ripost

A koronavírus terjedésének lassítása érdekében csökkentett üzemmódra kell átállnia Ausztriának – jelentette be Sebastian Kurz kancellár.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Most fontos, hogy mindenki összetartson, Ausztriának egy csapatként kell dolgoznia, a munkából mindenkinek ki kell vennie a részét, gyakran erején felül is” – mondta a néppárti politikus.


MTI/AP/Ronald Zak

A szigor nem véletlen: a szomszédos országban 432 fertőzött esetről tudni, 6600 tesztet végeztek el, és eddig egy 69 éves férfi halt meg a járvány következtében, de az elmúlt napokban a fertőzöttek száma 40 százalékkal emelkedett.

A bevezetett intézkedések:

  • Hétfőtől minden étterem, bár és kávézó csak délután 3-ig tarthat nyitva. Az élelmiszerüzletek, posták, gyógyszertárak, bankok, állateledel-boltok nyitva tarthatnak, az összes többi üzletet bezárják. Az alapellátás mindenki számára biztosított lesz. A házhoz szállítással foglalkozó futárszolgálatok folytathatják tevékenységüket.
  • Minden munkáltatót felszólítanak, hogy amennyiben lehetséges, álljanak át távmunkára, otthoni munkára.
  • Hétfőtől leállítják a légi közlekedést Spanyolország, Svájc, Franciaország és Ausztria között.
  • Ausztria és Svájc között közúti határellenőrzést vezetnek be.
  • A tiroli Paznau és St. Anton am Arlberg települést karantén alá helyezik. Ezeket a területeket teljesen izolálják. Az itt élők minden ellátást megkapnak, és 14 nap elteltével ismét visszatérhetnek eddig megszokott életükhöz. Az itt lévő külföldiek elhagyhatják a területet, de adataikat felveszik, és hazájukban karanténba kell vonulniuk.
  • Látogatási tilalmat vezetnek be a kórházakban. Csak a beteg gyermekekhez és a haldoklókhoz mehetnek be a hozzátartozók.
  • Mindenkit felszólítanak, hogy a veszélyeztetett csoportok védelme érdekében kerülje a közvetlen kontaktust a 70 évnél idősebbekkel, illetve a súlyos szív-, tüdő-és keringési betegségben szenvedőkkel, a cukorbetegekkel és a daganatos betegekkel.
  • Már korábban elrendelték, hogy az iskolák felső tagozatai (14 év feletti diákok) hétfőtől, az alsó tagozatok (14 év alatti diákok) pedig szerdától zárnak be.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Tiszai vagy dunai? Melyik a legjobb halászlé?
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?