KÜLFÖLD

Szigorú intézkedéseket hoztak Ausztriában a koronavírus miatt

Csökkentett üzemmódba áll át Ausztria a koronavírus miatt. Gyakorlatilag csak az alapellátások fognak működni, az állampolgárokat csapatmunkára és együttműködésre kérik.
  • Szerző: Ripost

A koronavírus terjedésének lassítása érdekében csökkentett üzemmódra kell átállnia Ausztriának – jelentette be Sebastian Kurz kancellár.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Most fontos, hogy mindenki összetartson, Ausztriának egy csapatként kell dolgoznia, a munkából mindenkinek ki kell vennie a részét, gyakran erején felül is” – mondta a néppárti politikus.


MTI/AP/Ronald Zak

A szigor nem véletlen: a szomszédos országban 432 fertőzött esetről tudni, 6600 tesztet végeztek el, és eddig egy 69 éves férfi halt meg a járvány következtében, de az elmúlt napokban a fertőzöttek száma 40 százalékkal emelkedett.

A bevezetett intézkedések:

  • Hétfőtől minden étterem, bár és kávézó csak délután 3-ig tarthat nyitva. Az élelmiszerüzletek, posták, gyógyszertárak, bankok, állateledel-boltok nyitva tarthatnak, az összes többi üzletet bezárják. Az alapellátás mindenki számára biztosított lesz. A házhoz szállítással foglalkozó futárszolgálatok folytathatják tevékenységüket.
  • Minden munkáltatót felszólítanak, hogy amennyiben lehetséges, álljanak át távmunkára, otthoni munkára.
  • Hétfőtől leállítják a légi közlekedést Spanyolország, Svájc, Franciaország és Ausztria között.
  • Ausztria és Svájc között közúti határellenőrzést vezetnek be.
  • A tiroli Paznau és St. Anton am Arlberg települést karantén alá helyezik. Ezeket a területeket teljesen izolálják. Az itt élők minden ellátást megkapnak, és 14 nap elteltével ismét visszatérhetnek eddig megszokott életükhöz. Az itt lévő külföldiek elhagyhatják a területet, de adataikat felveszik, és hazájukban karanténba kell vonulniuk.
  • Látogatási tilalmat vezetnek be a kórházakban. Csak a beteg gyermekekhez és a haldoklókhoz mehetnek be a hozzátartozók.
  • Mindenkit felszólítanak, hogy a veszélyeztetett csoportok védelme érdekében kerülje a közvetlen kontaktust a 70 évnél idősebbekkel, illetve a súlyos szív-, tüdő-és keringési betegségben szenvedőkkel, a cukorbetegekkel és a daganatos betegekkel.
  • Már korábban elrendelték, hogy az iskolák felső tagozatai (14 év feletti diákok) hétfőtől, az alsó tagozatok (14 év alatti diákok) pedig szerdától zárnak be.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?