Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK
Létrehozva: 2020.04.10.

A veszélyhelyzet 30. napja

A legfrissebb adatok, hírek a magyarországi koronavírus-járványról. Cikkünket folyamatosan frissítjük, amint bármi változás történik.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1190 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 11 idős, krónikus beteg. Ezzel 77 főre emelkedett az elhunytak száma. 112 fő pedig már gyógyultan távozott a kórházból. A Pesti úti idősek otthonában eddig 151 igazolt koronavírus-fertőzött van és 7 elhunyt. A fertőzöttek száma várhatóan magasabb lesz a több mint ötszáz fős idősotthonban, mert a laborvizsgálatok még jelenleg is tartanak.

Orbán Viktor: most a legerősebb fegyver az önuralom

A mostani koronavírusjárvány-helyzetben a legerősebb fegyver továbbra is az önuralom, és ha az emberek tudnak egymástól elegendő távolságot tartani, akkor ez a fegyver működik – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának adott nagypénteki interjúban:

A Pesti úti idősek otthonából minden fertőzöttet kórházba vittek

A Pesti úti idősotthonról szólva Müller Cecília elmondta, hogy jelenleg 151 fertőzött van az intézményben. 7 idős hunyt el. A személyes látogatás alkalmával 126 főt elszállíttatott a Korányi Kórházba. Ezt tartották a legbiztonságosabb lépésnek.

Újabb 56 idős embert vittek kórházba a Pesti úti idősotthonból

Pénteken újabb 56 idős embernél igazolódott a koronavírus-fertőzés illetve merült fel annak gyanúja a Pesti úti idősek otthonában. Őket a Szent János kórházba szállítják az OMSZ mentőautóival és egy busz igénybevételével. Tovább!

Infók a kijárási korlátozásról

A kijárási korlátozásról szóló 71/2020. (III. 27.) Korm. rendelettel elrendelt kijárási korlátozás – annak visszavonásáig – meghosszabbodik.

Szombaton lejárnak a veszélyhelyzeti kijárási korlátozások, a kormányfő ezek meghosszabbításának módjáról beszélt csütörtökön: korlátlan ideig fennmarad, de hetente felülvizsgálják a szükségességét. A polgármestereknek húsvéthétfő estig speciális jogosítványuk lesz szigorítani.

 

Lakhelyet csak alapos indokkal lehet elhagyni

Mivel nincsen vakcina a koronavírus ellen, ezért a legtöbb, amit tenni lehet, hogy lassítják a terjedését – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Dömötör Csaba elmondta, a kormány korlátozó intézkedései láthatóan működnek, beváltották a hozzájuk fűzött reményeket, de a következő hetekben is fenn kell azokat tartani.

A kormány, és személyesen Orbán Viktor miniszterelnök rendőrökkel, egészségügyi szakemberekkel és különböző hatóságokkal is egyeztetett mielőtt csütörtökön meghosszabbította volna a kijárási korlátozást. Hangsúlyozta, a fő szabály az, hogy a lakhelyet csak alapos indokkal lehet elhagyni, mint például a munkavégzés, élelmiszer- vagy gyógyszervásárlás és az egészségügyi szolgáltatások igénybevétele.

Marad az üzletek nyitvatartási korlátozása

„Az élelmiszert, az illatszert, a drogériai terméket, a háztartási tisztítószert, a vegyi árut és a higiéniai papírterméket árusító üzlet, továbbá a gyógyszertár, a gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzlet és az üzemanyag- töltőállomás kivételével a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény 2. § 27. pontja szerinti üzletben 15.00 óra után 06.00 óráig az ott foglalkoztatottak kivételével tartózkodni tilos.„

A dohányboltok is csak 15 óráig lehetnek nyitva

A péntektől hatályos kormányrendelet értelmében a dohányboltoknak is be kell zárniuk 15 órakor, erre a változtatásra azért volt szükség, mert azt tapasztalták, hogy a dohányboltok gyűjtőhelyekké váltak.

A piacra járást is szigoríthatják

Fotó: Sulyok László Saját hatáskörben szigoríthatják a polgármesterek a piacok nyitvatartását, és a 65 év felettiek piacra járását is. Nagypéntektől húsvét hétfőig pedig a kijárási korlátozást is szigoríthatják a saját településükön. A húsvéti időszakra, négy napra eltérő rendelkezéseket lehet alkalmazni. Nagypéntek nulla órától húsvét hétfő éjfélig a települési önkormányzatok – Budapesten a fővárosi önkormányzat, illetve a kerületi önkormányzatok – a kijárás korlátozást a rendelethez képest szigorúbban is szabályozhatják.

Ezek a budapesti korlátozások a húsvéti hosszú hétvégére

Lezárják a Margitszigetet, az Óbudai-szigetet és a Római-partot minden nap reggel 8 és este 10 óra között péntektől hétfőig. A főpolgármester utasította a Budapesti Közlekedési Központot, hogy a négy napos húsvéti hosszú hétvégére függessze fel a 26-os busz üzemeltetését, valamint a jelzett időszakban ne álljon meg a 4-es és a 6-os villamos a Margitszigetnél.
A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. Különösen kérjük a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Májustól lesz elérhető a kamatmentes, szabad felhasználású Diákhitel Plusz

Május 1-től lesz elérhető a kamatmentes, szabad felhasználású Diákhitel Plusz, augusztus 15-étől pedig több mint duplájára emeli a kormány a Diákhitel1 havonta igényelhető összegét – közölte az Innovációs- és Technológiai Minisztérium és a Diákhitel Központ. Bővebben...

Kapcsolódó hírek:

Ez is érdekelhet

origo.hu

Jön az apokalipszis: 114 órán át havazik majd március végén

origo.hu

Bezárta a lakásba Varga Juditot a tomboló Magyar Péter

borsonline.hu

Hatalmas UFO bukkant elő a semmiből, sokkot kaptak az emberek

mandiner.hu

Hont András: Magyar Péter belezavarodott a történetébe

ripost.hu

Mindenkit meglepett Kulcsár Edina, bejelentette a nevet

vg.hu

Ukrán parancsnoki tanácskozásra mértek csapást az oroszok, vérfürdő a fronton

origo.hu

Megdöbbentő felfedezés: gyógyíthat a rágó?

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

Csillogtak a szemek: talpig feketében, nem akárhol jelent meg Benedek Tibor özvegye, Epres Panni

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

ripost.hu

„Kis kék manó” - megmutatta édes kisfiát Szinetár Dóra

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Hány évet kaphat, mivel vádolhatják meg Osváth Zsoltot?

POLITIK

Gyermekpornográfia: Osváth Zsolt megint próbálja elkenni az ügyet

POLITIK

A NATO bevetése Ukrajnában súlyos következményekkel járhat

POLITIK

Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK

Ezért akar Macron NATO-csapatokat Ukrajnába

POLITIK

Erről szól valójában az ukrán háború?