POLITIK

A Ripost megtalálta a migráns által megerőszakolt budapesti lányt

Egy szomáliai férfi erőszakolt meg egy magyar diáklányt Budapest kellős közepén. A rendőrség fél nap alatt elfogta a tettest. A Ripost megtalálta az áldozatot!
  • Szerző: Ripost

Elképesztő történet Budapest kellő közepén: megerőszakoltak egy, éppen a sikeres államvizsgáját ünneplő fiatal magyar egyetemista lányt. A tettes egy oltalmazotti státusban lévő szomáliai migráns, mint az a rendőrség közleményéből kiderül.

A 25 éves lány hétfőn egy erzsébetvárosi szórakozóhelyen ünnepelte barátnőjének sikeres államvizsgáját, ahol a két lány megismerkedett két férfivel. Hajnalban a két lány a szórakozóhelyről külön indult haza, és a 25 éves nőnek az alkalmi ismerőse felajánlotta, hogy elkíséri. A férfi a Kéthly Anna téren lévő parkba csalta a lányt azzal az indokkal, hogy elszív egy marihuánás cigarettát. A parkban a férfi szexuálisan közeledett a lány felé, aki ezt egyértelműen elutasította. A férfi ekkor erőszakossá vált, a lányt többször megütötte, a száját befogta és megerőszakolta; majd a lány telefonját is elvette – írja a rendőrség.

Kéthly Anna tér: ebben a ráccsal körülzárt kis parkban történt a támadás
Fotó: Keller Mátyás

A nő sikoltozására egy amerikai férfi figyelt fel, aki a segítségére sietett, de a szomáliai őrá is rátámadt, többször megütötte, megrúgta, majd a dulakodás után elfutott a helyszínről.

A megtalálta az áldozatot. A magyar diáklányt érthető módon nagyon megviselték a történtek, ezért, mint mondta, kerülni szeretné a nyilvánosságot. A környezetéből azonban megtudtuk: nagyon megbánta, hogy ennyire megbízott egy idegenben, most már tudja, hogy a szórakozóhelyről semmiképp sem lett volna szabad egyedül továbbmennie a külföldi férfivel. De azt azért mégsem gondolta, hogy Budapest kellős közepén ilyen megtörténhet vele. Élete legszörnyűbb napján van túl, miközben ünnepelni indult...

Kéthly Anna tér
Fotó: Keller Mátyás

A rendőröket az amerikai férfi értesítette, és a személyleírás, valamint a térfigyelő kamerák segítségével 17 órakor a VIII. kerületi Teleki téren elfogták a támadót, akinél megtalálták a lány telefonját is. A szomáliai állampolgárságú férfit a kerületi rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként hallgatták ki, a bűncselekmény elkövetését nem ismerte el.

A 30 éves férfit szexuális erőszak, kifosztás és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete valamint kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

TOVÁBBI MEGDÖBBENTŐ RÉSZLETEK A CSÜTÖRTÖKI NAPILAPBAN!

És ezeket olvastad már?