POLITIK

500 ezer allergiást szívat meg Karácsony Gergely! Megjelent a Ripost7 legújabb száma!

Prüszkölni való méhlegelők, koccintásra csábító nyári fröccshoroszkóp és Prada vezért megbabonázó magyar bőrtáskák – ezekről is olvashatsz a legújabb Ripost7-ben.
  • Szerző: Ripost

7 – Mindent kitalálnak Karácsonyék, hogy ne kelljen nyírni a füvet…

„Egy igazi, virágos méhlegelő még segítene is az allergiásokon, de helyette ez a budapesti gaztenger nagyon durva” – mondja Szabó Olivér méhész a 7 riporterének, hozzátéve: a méhlegelőknek szánt magkeverékek nem allergének. Szemben a lósóskával, az útifűvel és a pázsitfűfélékkel, nemsokára pedig a parlagfűvel, ami felveri ezeket a gondozatlan területeket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Méhlegelő a XI. kerületben, a Dombóvári és a Budafoki útnál (Fotó: Máté Krisztián/Ripost)

A makói méhész tudja, miről beszél: neki is van saját méhlegelője, de ehhez olyan magkeveréket használ, amiben 44 féle növény van. De ahol csak zöld van, tarack vagy parlagfű, oda a méhek és beporzók nem mennek, hiszen nincs táplálékuk.

Hogy mit mond Karácsonyék méhlegelői kapcsán az allergológus, a mezőgazdasági szakember és az állattartó? Kiderül a július 6-án megjelent 7 hetilapból. Keresd az újságárusoknál!

Nagy nyári fröccshoroszkóp – erre koccintunk!

A csillagjegyek hatással vannak a személyiség fejlődésére, az ízlés kialakulására, sőt az ízlelőbimbókra is. Így a kulináris élvezetek összefüggnek a különböző csillagjegyekkel, tehát a borválasztásra szintén hatással lehet, hogy mikor születtünk.

A borok ízvilága rendkívül összetett, csakúgy, mint az ember személyisége és stílusa. Vannak nehéz, karakteres jegyek, és vannak könnyed, friss változatok. Ez a sokszínűség jellemző a személyiségjegyekre is, így figyelembe véve az egyes csillagjegyek jellemvonásait és a borfajták karakterjegyeit, mutatjuk az egyértelműen összeillő párosokat.

Részletek a július 6-án megjelent 7 hetilapból. Keresd az újságárusoknál!

S hogy melyik csillagjegy milyen nedűt tölt a poharába

Steixner István bőrműves meghódította a világot. 27 év alatt több mint 10 ezer megrendelése volt, ezek mindegyikét kézzel készítette. 46 országban vannak munkái, Fokvárostól kezdve Ausztrálián át Kanadáig. Még Indiában, Japánban és az összes európai országban is használják és viselik portékáit. Fesztiválokon, kézműves vásárokon árulta portékáit, akkor még nem gondolta, hogy egyszer a Prada vezérigazgatója is az ő táskáit választja.

Fotó: Buzai Éva

Patrizio Bertelli, a híres divatház, a Prada vezérigazgatója, az olasz milliárdos divattervező és üzletasszony Miuccia Prada férje is betoppant hozzám, és vásárolt tőlem a feleségének három táskát” – árulta el a 7-nek Steixner István.

Hogy milyen színű táskákat választott a vezérigazgató a magyar bőrműves kínálatából? Kiderül a július 6-án megjelent 7 hetilapból. Keresd az újságárusoknál!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?