POLITIK

Szerző t.t.

Létrehozva: 2024.10.18. 09:15

14 500 eurót ítélt meg az Európai Bíróság egy szír migránsnak, mert Németország visszaküldte Görögországba

Végzetes döntés az illegális migráció megállítása ellen.

14 500 eurót ítélt meg az Emberi Jogok Európai Bírósága egy szír migránsnak, mert Németország kitoloncolta Görögországba – írja a Junge Freiheit. A 31 éves szír férfi 2018-ban érkezett menekültként Görögországba, menekültjogot kért és kapott, majd úgy döntött, jobb lesz neki Németországban. Itt is menekültjogot kért, de érkezése napján Németország a dublini megállapodásra hivatkozva visszatoloncolta Görögországba. Ott több mint két hónapra a rendőrség őrizetbe vette egy hamis útlevél miatt.

14 500 eurót
14 500 eurót ítélt meg az Emberi Jogok Európai Bírósága egy szír migránsnak (Fotó: EJEB)

14 500 euró jár a szír migránsnak

 A 31 éves szír férfi kitoloncolása után pert indított Németország és Görögország ellen, és az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) most kimondta, Németországnak 8000 eurót, Görögországnak pedig 6500 eurót kell fizetnie a felperesnek. Az ítélet indoklása szerint a német hatóságoknak gondoskodniuk kellett volna arról, hogy a migráns megfelelő menekültügyi eljárásban részesüljön, mielőtt visszaküldték Görögországba, arról is meg kellett volna győződnie, hogy Görögországban tiszteletben tartják-e az emberi jogokat.
Joachim Herrmann bajor belügyminiszter „abszurdnak” minősítette az EJEB ítéletét. Úgy vélte, hogy a bíróság döntésének „végzetes” következményei lesznek a német deportálási gyakorlatra nézve.
„Ez az ítélet abszurd. Teljesen irreális, hogy minden egyes EU-tagállam megvizsgálja a többi tagállam emberi jogi helyzetét. A bíró döntése «végzetes» az illegális migráció elleni küzdelem számára” – mondta Herrmann..

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek