Nagy tömegben vietnámi és thai kamulájkokat vásárolt Magyar Péter

INSIDER
POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.20. 12:52

Gátat épít a Dunaparton a tűzszerész ezred

Így védik a keresőkutyák kennelét.

A Magyar Honvédség I. Tűzszerész és Folyamőr Ezred homokzsákokkal védi a hadikikötő déli oldalát, ahol többek között a robbanóanyag-kereső kutyák kenneljei is vannak – derül ki az ezred Facebook-oldalán pénteken közzétett bejegyzésből.

A tűzszerész ezred videóban mutatja be, hogyan építették a katonák az elmúlt napokban Újpesten, az MH Hadikikötőben az ideiglenes védművet, amivel a kikötő déli oldalát és a létesítményeket – így a robbanóanyag-kereső kutyák kenneljeit – is védik az áradó Dunától

A tűzszerész ezred egy korábbi bejegyzésében tudatta azt is, hogy az alakulat katonái aktívan részt vesznek az árvíz elleni védekezésben, csütörtökön Vácon dolgoztak. Azt írták: a rendőrség csütörtök délután lezárta a 2-es főút Göd és Vác közötti szakaszát, mert egyes részei víz alá kerültek, ezt követően az ezred katonái hermetikusan zárták el az áradó Duna elől a 2-es főútba torkolló Csuka utca végét a váci lakosok védelmében, ehhez pedig több ezer homokzsákot töltöttek meg és helyeztek ki.

A területvédelmi tartalékos katonák és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rendvédelmi tagozatos diákjai együtt harcolnak a gáton az árvíz ellen – közölte a honvédelmi miniszter a Facebook-oldalára pénteken feltöltött videójában, amelyben az éjszakai, Pilismaróton folytatott árvízi védekezést mutatja be.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf hozzátette, a Magyar Honvédség hivatásos és tartalékos alakulatai az éjszaka folyamán több helyen is helytállnak. A víz éjjel is támad, a védők sem alhatnak – fogalmazott.

Hangsúlyozta, hogy büszkék a katonákra és köszönik a szolgálatukat, továbbá köszönik azoknak a civileknek is, akik a katonákkal együtt védik a gátakat.

„A békéhez erő kell, folytatjuk a munkát”

– jelentette ki a videóban a miniszter.

Ami sok, az sok, elég a kisstílű hazudozásból! Magyar Péter becsmérli a Magyar Honvédség képességeit, ezáltal azokat a katonákat, akik a gáton állják a sarat – írta a honvédelmi miniszter a Facebook-oldalán hétfőn.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf azt írta: „Szégyenletes, hogy amikor egy egész ország összekapaszkodik és helytáll a gátakon, az ellenzék Facebook-vitéze a Magyar Honvédség ellen hergel. Több száz katona, számtalan eszközzel, az ország több településén dolgozik azért, hogy elkerüljük a bajt, és minden magyar biztonságban hajthassa álomra a fejét.”

Kiemelte: ma ezrek mozgósítását készítették elő, hogy mindenhol ott lehessenek, ahol szükség lesz rájuk. Az árhullám ideje alatt az országot járják, támogatják az árvízvédelmi munkát, mert a magyar emberek védelménél nincs fontosabb. „Politizálni nem a gátakon kell, arra ott a Parlament” – írta.

Visszautasítom, hogy egy hordószónok Magyarország köztársasági elnökét, a Magyar Honvédség főparancsnokát azzal vádolja, hogy nem vesz részt az árvíz elleni védekezésben – mondta a honvédelmi miniszter ugyancsak a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf hangsúlyozta, hogy

„a heccpolitikus állításával szemben Magyarország köztársasági elnöke, a Honvédség főparancsnoka személyesen jelent volt azokon a pontokon, ahol a magyar hivatásos és tartalékos katonák szolgálatot teljesítettek a gáton”.

A köztársasági elnök ott volt Neszmélyen, Dunaalmáson, Vácott és Pilismaróton is – sorolta, kiemelve, hogy a jelenléte és buzdítása fontos a katonáknak is és fontos a civileknek is.

A honvédelmi miniszter úgy fogalmazott: az árvíz elleni védelem hasonlít egy hadműveletre, egy rendkívül komplex, összetett, nagy szakértelmet igénylő feladatsor, amelynek elvégzéséhez tudásra és tapasztalatra van szükség.

„Heccpolitikusok, akik kéretlen véleményükkel elöntik a médiát, egyáltalán nem értenek ehhez a feladathoz, csak a véleményükkel traktálnak mindenkit”

– hangsúlyozta Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

A gát az árvíz elleni védelem helyszíne, nem hordószónokok emelvénye – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek