POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.08.18.

Felújítottak 91 kórházat, 54 rendelőt 107 mentőállomást

23 új rendelőintézet és 41 új mentőállomás épült.

A baloldal Gyurcsány Ferenc kormányzása idején kórházakat zárt be és vitt csődbe – mondta Vitályos Eszter kormányszóvivő a Facebook-oldalára szombaton feltöltött videóban.

Ők voltak azok, akik 600 milliárd forintot vontak ki az egészségügyből, elbocsátottak 6000 egészségügyi dolgozót, elvettek egyhavi bért az orvosoktól és az ápolóktól. Több ezer kórházi ágyat számoltak fel, vizitdíjat és kórházi napidíjat fizettettek, az összeomlás szélére sodorták az egészségügyet – fogalmazott a kormányszóvivő. Kiemelte:

a nemzeti kormány két és félszer annyit költ az egészségügyre, mint a baloldali Gyurcsány-kormány 2010-ben.

A kormány az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb béremelési programját hajtotta végre az orvosok béremelésével, és az ápolók bérét is jelentősen növelte. Az elmúlt években rengeteg egészségügyi fejlesztés valósult meg az országban. Felújítottak 91 kórházat, 54 rendelőintézetet, 107 mentőállomást, emellett 23 új rendelőintézet és 41 új mentőállomás épült. A Magyar Falu Program keretében több mint 600 orvosi rendelő épülhetett vagy újulhatott meg. Az Egészséges Budapest programban 2017 óta 11 országos intézet, 13, a fővárost és agglomerációt ellátó kórház, centrumkórházak és 32 szakrendelő fejlesztése zajlott – sorolta Vitályos Eszter.

A kormányszóvivő kitért arra, hogy soha nem látott béremelés indult a tanárok esetében is, idén 32,2 százalékkal nőtt a tanárok bére. Jövőre 21 százalékos emelés várható, így négy év alatt közel megduplázódik a bérük.

„A köznevelésben és a szakképzésben tanulók ingyenesen jutnak hozzá a tankönyvekhez, a kormány 1,2 millió diák családjának terheit csökkenti ezzel. Számos családot segít az ingyenes óvodai és iskolai étkezés”

– mondta Vitályos Eszter.

A kormányszóvivő Facebook-bejegyzésében kiemelte azt is, hogy

a kormány az elmúlt időszakban több mint 500 milliárd forintnyi fejlesztést hajtott végre az egészségügyben.

Példaként említette azt is, hogy 1706 település szerezhetett be orvosi eszközöket mintegy 4 milliárd forintnyi összegből és 81 település 6,79 milliárd forintot költhetett orvosi szolgálati lakások építésére, felújítására, valamint több mint ezer új mentőautó állt szolgálatba.

Az oktatásról szólva felidézte, hogy a baloldal a kormányzása alatt bezárt több száz iskolát, az utcára tett 14 ezer tanárt, megalázóan alacsony fizetésért dolgoztatta a tanárokat, valamint tandíjat vezetett be, illetve 748 iskolát úgy szüntettek meg, hogy azokat beolvasztották más intézményekbe, ezzel 1000 településen szűnt meg a helyi iskola.

Összesen 283 óvodát zártak be, 1191 óvónőt kirúgtak.

Mindezek mellett folyamatosan emelték a tankönyvek árát és fizetős lett az óvodai és a bölcsődei étkeztetés.

Ezzel szemben évtizedek óta nem volt Magyarországon olyan volumenű iskolafejlesztés, mint az utóbbi években

– fogalmazott Vitályos Eszter.

Az elmúlt öt évben 5680 óvodai és iskolai fejlesztés indult el, illetve valósult meg. A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében hazai forrásból jelenleg 220 projekt valósul meg országszerte, 57 új tanuszoda, 87 új tornaterem, 44 tanterem beruházás-fejlesztés, 31 új iskola és egy óvodafejlesztés, illetve építés – írta bejegyzésében a kormányszóvivő.

Magyar Péter kórházi akciója figyelemelterelés saját botrányairól – közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-vel.

Rétvári Bence kiemelte, „a kórház nem politikai színház, nem a politikusok játszótere”. A kórházakban a betegek érdekeit kell megvédeni, a betegek gyógyítása a legfontosabb, ezért politikusok ne akadályozzák a kórház tevékenységét politikai akciókkal.

„Magyar Péter legújabb kórházi akciója nyilvánvalóan azt a célt szolgálja, hogy elterelje a figyelmet sorozatos nyári botrányairól, ne saját tettei miatt kelljen magyarázkodnia. Így a botrányos viselkedéséről a belvárosi szórakozóhelyen, a fiatal nőkkel kapcsolatos viselkedéséről, a garázdaság miatt indult nyomozásról, a más mobiltelefonjának Dunába dobásáról, vagy alelnöke ujj- és kéztörős korábbi nyilatkozatairól”

– fogalmazott az államtitkár.

Hozzátette: köszönettel tartozunk az egészségügyi dolgozóknak, hogy a soha nem látott kánikula és hőhullámok ellenére is folyamatos a betegellátás a kórházakban. Bár a szélsőséges forróságban már több mint 22 melegrekord dőlt meg, a betegeket minden sürgős esetben ellátják, és a tervezett műtétek elsöprő többsége zavartalanul megtörtént.

Rétvári Bence kitért arra, hogy több mint 10 milliárd forintot fordított a kormány a kórházak légtechnikai rendszereinek megújítására, az idei nyárra pedig 1,3 milliárd forintot különített el az esetleges hibák elhárítására.

A Belügyminisztérium folyamatosan egyeztet azon intézmények vezetőivel, ahol probléma adódik a klímaberendezéssel. Folyamatos az együttműködés a kormány és a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF), illetve az Országos Kórházi Főigazgatóság között – írta, rámutatva arra: olyan forróságban állnak helyt a magyar kórházak, amilyen időjárásra korábban nem volt példa.

„Magyar Péter és a Tisza Párt politikusai azért az extrém forróságban támadják a kórházakat, mert nem az a céljuk, hogy az egészségügynek segítsenek, hanem egyértelműen csak a politikai feltűnősködés, a figyelem elterelése a személyes botrányaikról”

– összegezte Rétvári Bence.

Összegyűjtötte a Magyar Nemzet, hogy milyen bűncselekményekkel hozták eddig kapcsolatba Magyar Pétert. Amellett, hogy az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, de mégis csak vannak olyan esetek, amelyeket ország-világ láthatott, miután videófelvételek készültek róla. Ilyen például a júniusi diszkóbotránya, amely kapcsán nemcsak az merült fel, hogy fiatal lányokat inzultált, hanem a lopás, sőt rablás gyanúja is, miután erőszakkal elvette egy ember telefonját. Magyar Péter mindent tagad.

Személyi szabadság megsértése, zsarolás, rongálás, garázdaság, lopás, rablás, szexuális kényszerítés, Magyar Pétert ezekkel a bűncselekményekkel hozták összefüggésbe az elmúlt időszakban – erről ír a Magyar Nemzet. A lap cikkében arra emlékeztet: a szabadság megsértése és hangfelvétellel való zsarolás gyanúja a korábbi házasságához köthető. A többi ügy viszont azután merült fel a Tisza Párt alelnökével kapcsolatban, hogy elkezdett politizálni.

Az egyik fővárosi szórakozóhelyen többedmagával bulizott két hete Magyar Péter. Erről másnap a Ripost azt írta: a Tisza Párt alelnöke garázda módon viselkedett, egymás után kötött bele a vendégekbe, egy ember telefonját erőszakkal elvette, majd a Dunába dobta azt. Azóta rendőrségi nyomozást indított az ügyben.

De Magyar Péter nőkbe is belekötött azon az éjszakán,

többüknek pedig visszautasíthatatlannak szánt ajánlatot tett – írja a Ripost.

A történtekről több telefonos felvétel is készült. Az egyiken az látható, amint az EP-mandátumot szerzett politikus félreérthetetlen erotikus mozdulatokat tesz egy fiatal lány társaságában.

Egy másik videón pedig jól kivehető, amikor

Magyar Péter egy nála jóval fiatalabb nő lábai között csúszik-mászik.

A Ripost azóta megtalálta az édesapát, aki születésnapi ajándékként vitte el 17 éves lányait és barátnőit a felkapott diszkóba. A lapnak a férfi azt mondta: az erősen ittasnak látszó politikus obszcénnek, sőt

„perverznek mondható ajánlatokat tett a fiataloknak”.

Elmondása szerint Magyar Péter úgy viselkedett, mint aki azonnal bárkit az ágyába cipelhet, és még az illető érezze megtiszteltetésnek.

A fiatal lányok egy idő után az apától kértek segítséget.

„Úgy beszélt velük, mint aki a lányokat valamiféle szextárgynak gondolja, nem tudok mást mondani, mint hogy perverz beszólásokkal alázta őket” – mesélte az édesapa.

Néhány napja pedig egy újabb nő vallott arról, hogy miket élt át Magyar Péter mellett. A nő elmondása szerint azért vállalta, hogy nyilvánosság elé áll, és interjút ad a tényeknek, mert felzaklatta a politikus legutóbbi botránya, amikor Magyar Péter már

fiatal lányokkal is erőszakoskodott egy tinidiszkóként ismert szórakozóhelyen.

Laura az interjúban elmondta, hogy az egyik legnépszerűbb társkereső oldalon ismerkedett meg Magyar Péterrel. A politikus gyakran vadászott itt nőkre. A Tisza Párt alelnöke bemutatkozásában luxuséletet kínál, és a többek között jachton készült képekkel próbálja elcsábítani a nőket. Laurát is egy ötcsillagos luxusszállodába hívta randevúra. A nő azt mondta:

a politikus kiszámíthatatlanul és agresszíven viselkedett,

ezért egy idő után félni kezdett tőle, és visszautasította közeledési kísérleteket, amit – állítása szerint – nehezen viselt a politikus.

„Rám feküdt, és mondta, hogy akkor most. Én pedig azt mondtam, hogy nem szeretném. Le kellett lökdösni magamról” – idézte fel a történteket a nő.

Magyar Péter szerint ebből semmi sem igaz. Tagadja a vádakat, és perrel fenyegette meg azokat az újságírókat, akik írni mernek a történtekről. Magyar Péter a tinidiszkóban történt incidensről  azt írta: saját felvételei vannak az estéről, amiket ha kell, a hatóság rendelkezésére bocsát.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek