Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.07.17.

Donald Trump az alelnökjelöltjével üzent Brüsszelnek: kezdjetek el félni

Donald Trump alelnökjelöltje a frászt hozta rá a brüsszeli elitre.

Donald Trump az ohiói szenátor J.D. Vance-t választotta alelnökjelöltjének. A 39 éves Vance ellenzi, hogy az Egyesült Államok továbbra is támogassa az ukrajnai háborút.

Day 2 - Republican Party presidential nominating convention
J. D. Vace szenátort választotta Donald Trump alelnökjelöltjének - Fotó: AFP

Amennyiben Trump nyeri a novemberi elnökválasztást az Egyesült Államokban, az egyben azt is jelentheti, hogy a béketeremtésre helyezi politikájának Ukrajnával kapcsolatos hangsúlyát. Azt a döntését pedig, hogy Vance-t választotta alelnökjelöltjének, „katasztrófaként” kezelik brüsszeli körökben. A politikus ráadásul határozottan ellenzi Ukrajna NATO-tagságát is.

Egy magas rangú uniós tisztviselő szerint Vance kinevezése „katasztrófa” Ukrajna számára – írja a Politico, ugyanis az ohiói szenátornak központi szerepe volt az Ukrajnának szánt segélyről szóló javaslat januári elutasításában. Vance a februári Müncheni Biztonsági Konferencián nem találkozott a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Dmitro Kuleba külügyminiszter vezette ukrán küldöttséggel - idézi a Politico cikkét a Magyar Nemzet.
„Nem gondoltam, hogy bármi újat megtudnék” – indokolt akkor Vance, hozzátéve, hogy többször találkozott már az ukrán vezetéssel.
A republikánusok alelnökjelöltje többször hangoztatta, hogy az Egyesült Államoknak hiányzik a gyártási kapacitása ahhoz, hogy támogassa az orosz–ukrán háborút. Egyszerűen nincs meg a gyártási kapacitásunk ahhoz, hogy a végtelenségig támogassunk egy szárazföldi háborút Kelet-Európában. És úgy gondolom, hogy a vezetők feladata, hogy ezt a lakosságuk számára artikulálják – fogalmazott Vance februárban a Müncheni Biztonsági Konferencián a Politicónak adott interjúban.

A Wall Street Journal véleménycikke szerint pedig a Trump-Vance duó képes lehet leépíteni a washingtoni „mélyállamot", illetve végrehajtani a politikai elitcserét.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek