dosszié ikonMagyar Péter
INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.05.26.
Módosítva: 2024.05.27.

Pénzt hamisított Magyar Péter politikusa

És ez még nem minden.

Pénzhamisítási botránya is volt Magyar Péter baloldali segítőjének, aki a nyugati médiában panaszkodott Magyarországra – erről közölt cikket a Mandiner. A lap felidézi, hogy Strausz Róbertet 8 hónap, fogházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte a bíróság 2005-ben. A vád folytatólagosan elkövetett pénzhamisítás volt. Strausz Róbert a Mandinernek elismerte, hogy bankjegyeket másolt, de azzal mentegette magát, hogy negyed évszázada buli volt, hogy a középiskolások pénzeket másolgattak.

Magyar Péter EP-jelöltjei kapcsán rendszeresen cikkeznek a lapok arról, hogy Soros Györgyhöz köthető szervezetekkel kerültek kapcsolatba, Magyar Péter élettársának anyjáról pedig az derült ki, hogy piramisjáték miatt négy évre ítélték. A Metropol írta meg, hogy Magyar Péter egyik legközelebbi munkatársa egy piramisjátékot üzemeltető banda tagjaként éveken át csalt, lopott és hamisított, nyugdíjasok százait is gátlás nélkül meglopva.

Fórumain azt hangoztatja Magyar Péter, hogy a hallgatósága között ügynökök is vannak, miközben pártjának korábbi alelnökéről jelentek meg olyan információk, hogy a Kádár-rendszerben éveken át jelentett az ismerőseiről, ráadásul Deák Boldizsár részt vehetett abban a piramisjátékban, ami miatt elítélték S. Máriát

„Pénzhamisítási botránya is volt Magyar Péter baloldali segítőjének, aki a nyugati médiában panaszkodott Magyarországra”

– ezt írta a lap Strausz Róbertről. A Békés Megyei Hírlap 2005-ös cikkét idézve azt közölték, hogy elsőrendű vádlottként 8 hónap, fogházban letöltendő szabadságvesztés büntetést kapott, mert bankjegyeket másolt, amikkel szolnoki és szegedi piacokon fizetett.

Strausz a Mandinernek azzal mentegette magát, hogy negyed évszázada, mint fogalmazott, buli volt a középiskolások körében a pénzmásolás, a lap ugyanakkor megjegyzi, hogy az ítéletről beszámoló cikk 26 évesnek tünteti fel, és az írásból az is kiderül, hogy az eset a cikk megjelenését megelőző évben történt.

A Mandiner azt is írta, hogy Strausz Róbert eredeti neve Kliegl Róbert. Azért választotta ezt a nevet, mert meggyőződése, hogy a híres zeneszerző, Johann Strauss leszármazottja. A békés megyei lap beszámolója szerint még a helyi könyvtárba és művelődési házba is betört, mert estjeit nem népszerűsítették úgy, ahogy azt elvárta volna. A Mandiner szerint a betörés tényét ő maga ismerte el a megyei lapnak.

Művészi oldalát a ZDF-nek is bemutatta Strausz Róbert, bábozott abban a riportfilmben, amit a német közszolgálati tévé készített Magyar Péter gyulai kampánygyűléséről. Komolyabb témát is érintettek a vele készült beszélgetésben. Strauss egyebek mellett arról beszélt, hogy Magyar Péter megjelenésétől a demokrácia helyreállítását várják.

Újabb információk jelentek meg Magyar Péter pártjának kulcsemberéről, aki a Kádár-rendszerben Sólyom fedőnéven ügynök volt.  A férfi azzal is felkelthette az állambiztonság figyelmét, hogy valamikor az 1960-as évek végén, a ’70-es évek elején érkezett Magyarországra Romániából, Kolozsvárról családjával.

 Deák „Sólyom” fedőnéven jelenthetett ismerőseiről, egyik kézzel írott beszámolója is előkerült nemrég.

Áprilisban Máthé Áron történész a Huszárvágás című blogján írt arról, hogy előkerítette „Sólyom” munkadossziéját, amelyet 1973.10.27-én nyitottak meg, és 1983.12.28-án zárták le. Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának összefoglalója szerint a titkos megbízottat a Heves megyei Rendőrfőkapitányság III/II. Osztálya foglalkoztatta, elsősorban az amnesztiával Nyugatról hazatért személyek, valamint az idegenforgalom ellenőrzése és a kutatás területén.

Deák Boldizsár személye azért került az érdeklődés középpontjába, mert ő és Szabó Attila hozta létre a Tisztelet és Szabadság Pártot (Tisza Párt) 2021-ben. Akkor azt ígérték, hogy mind a 106 egyéni körzetben indítanak jelöltet, ám végül egy aspiránsuk sem mérettette meg magát a 2022-es országgyűlési választásokon. Egyes forrásaink szerint a cél csak pártoknak járó állami kampánypénzek átvétele és elköltése volt, ám ezt nem egyszerű bizonyítani.

A politikai formáció a voksolást követően partvonalra került, majd 2024-ben Magyar Péter vette át. Szabó Attila elnök és Somodi Erzsébet alelnök megtarthatta pozícióját, míg Deák Boldizsár távozott, és Magyar vette át a helyét.

Deák Boldizsárhoz másfél tucatnyi cég kötődik. Az Opten adatbázisa szerint ezek legtöbbje ellen végrehajtás indult, kényszertörlés vagy felszámolás alatt állnak. Jelenleg maga Deák el van tiltva a cégvezetéstől, a szankció 2021.10.16. és 2024.10.16. között van érvényben a nyilvánosan elérhető adatok alapján. Deák egyik vállalkozásával pont a legszegényebbeken nyerészkedett, ugyanis kaszinót működtetett, amelyben főleg „félkarú rablók”, azaz játékgépek voltak.

A vállalkozás egészen 2012-ig virágzott, amikor a kormány szabályozta ezen gépek működtetését.

A Metropo arról is írt, hogy egy sokmilliárdos csalássorozathoz is köze lehetett a Tisza Párt  alelnökének. A bűnügyben ezerkétszáz embert loptak meg hamis befektetési ígéretekkel, és összesen nyolcmilliárd forint tűnt el. A milliárdos piramisjáték áldozatai egyesület és pertársaság alapítását tervezik, amivel azt szeretnék elérni, hogy tisztázzák az esetleges újabb gyanúsítottak szerepét a csalássorozatban – közölte az M1 Híradó.

Kétes üzletekbe belefogó üzletember – így ismerik Eger környékén Deák Boldizsárt. A vállalkozó az egyik alapítója annak a pártnak, amit Magyar Péter lényegében megvett, hogy elindulhasson a júniusi választáson. A Magyar Nemzet már írt arról, hogy korábban Magyar Péter alelnöke játékgépekkel bizniszelt és a legkiszolgáltatottabbakat kifosztó félkarú rablókkal keresett milliókat, de a pártállami titkosszolgálatok besúgójaként, Sólyom fedőnéven jelentéseket is írhatott a rendszerváltoztatás előtt.

Értékalapon választott – így fogalmazott április közepén Magyar Péter az általa elfoglalt pártra utalva.

„Magyar Péter alelnöke a piramisjáték főszereplője: ezerkétszáz embert loptak meg, nyolcmilliárd forint tűnt el” – írja a Metropol. A lap szerint az utóbbi évtizedek legnagyobb piramisjáték-botrányának szervezői és haszonélvezői mai napig ott vannak a Tisza Pártban és környékén.

A Metropolnál jelentkezett több károsult, akik bírósági dokumentumokkal, nyomozati vallomásokkal alátámasztva állítják mindezt.

Deák Boldizsár, a Tisza alapítója személyesen vagy feleségét maga elé tolva éveken át részt vett az ezerkétszáz embert megkárosító összesen nyolcmilliárdos piramisjátékban– áll a cikkben. A szerző szerint Deák szerepe az volt, hogy hamis ingatlanjelzálogot biztosítson a kicsalt pénzek „fedezeteként”. A cikkben úgy fogalmaznak: „így csalták lépre, tévesztették meg az áldozatokat. Szándékosan kamuszerződéseket kötöttek velük.”

Magyar Péter alelnöke volt a nyugtató ember, aki hamis biztonságérzetet adott – írja a lap. A szerkesztőségbe eljuttatott bírósági dokumentumok alapján a Tisza Párt alapítója már egyetlenegy ingatlanon havi két, két és fél millió forintot keresett – teszik hozzá az írásban.

A nyolcmilliárdos piramisjáték áldozatai most egyesület és pertársaság alapítását tervezik. Szeretnék elérni, hogy újra induljon a büntetőeljárás további gyanúsítottak bevonásával, hogy részletesen tisztázódhasson Magyar Péter alelnökének szerepe, amit a csalássorozatban játszott.
 

 

origo.hu

Még a törököket is megdöbbentette a román fejedelem kegyetlensége

ripost.hu

A legjobb dolog a világon: megmutatta kislányát Krausz Gábor

borsonline.hu

Mutatjuk a fotót az esküvőről: Nádai Anikó gyönyörű volt

vg.hu

Balaton: elkészült a tragikus haláleseteket is okozó árok térképe – mutatjuk, hol a legnagyobb a veszély

metropol.hu

Felkapta az internet a magyar focistát a Svájc elleni labdarúgó-Eb-meccs után

ripost.hu

Nem tudták megmenteni: legyőzte a rák, elhunyt a legendás énekes

lakaskultura.hu

Fókuszban az utolsó simítások: így lesz igazán barátságos az otthonunk

ripost.hu

Egykori testőre kitálal Angelina Jolie piszkos húzásairól

ripost.hu

Most jött a hír: brutális baleset történt, folyamatban a mentés

ripost.hu

Tízből kilenc ember rosszul állítja be a klímát

ripost.hu

Nem kopogtatni kell a dinnyét vásárláskor, mutatjuk, hogy találod meg a legjobbat

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Kormányinfó: kiderült, mit gondol a kormány a választás eredményéről

INSIDER

Megállapodott Orbán Viktor és a NATO-főtitkár: nem mennek magyar katonák Ukrajnába

INSIDER

Magyar Péter tévés hisztije megint bizonyította: erőszakos, nárcisztikus személyiség

INSIDER

"Csak annyit kértem, tartsák rendben" – Ildikó segíteni akart a tűzeset károsultjainak, de rosszul sült el a jótékonykodás

INSIDER

Ennyit kell fizetni az autópálya használatáért annak, aki külföldre megy nyaralni

INSIDER

Dráma Baranya vármegyében: túszejtőhöz vonult ki a TEK - videó!

INSIDER

Most jött a hír: brutális baleset történt, folyamatban a mentés

INSIDER

Hihetetlen! Már a hivatalok telefonszámait is ellopják a csalók