POLITIK

Szerző t.t.

Létrehozva: 2023.11.05.

Terrorriasztás Németországban, iszlamista támadástól tartanak

A terrorizmus veszélye soha nem szűnt meg Németországban, de a Hamász Izrael elleni támadása óta nőtt a fenyegetettség szintje.

Arra kell készülni, hogy az iszlamisták és a Hamász-szimpatizánsok nem állnak meg a tüntetések szervezésénél és a verbális támadásoknál, hanem valóban erőszakossá válnak nemcsak Berlin-Neuköllnben, hanem országszertefigyelmeztet Stephan Kramer, az Alkotmányvédelmi Hivatal türingiai vezetője.  Ennek okát pedig a német kormányok eddigi menekültpolitikában is látja.

Rendszeresek az Izrael elleni tüntetések Berlinben. Fotó: ROBERTO PFEIL / AFP


 

„2015 óta egyre többen menekülnek Németországba. Most jön az érkezők életében az az időszak, amelyben sokan nem tapasztalnak sem személyes, sem szakmai fejlődést. Ez az őket érő frusztráció pedig több erőszakhoz vezet.”

 Ráadásul sok menekült kockázatos háttérrel érkezik a Szövetségi Köztársaságba, ugyanis az antiszemitizmus a származási országok DNS-ének része – mondja Kramer, s hozzáteszi:

 „a problémát magunk okoztuk, mert nem értünk el valódi előrelépést az integráció terén. Ezt mindenki tudja. De nem történik semmi.”

Véleménye szerint a legnagyobb veszélyt a radikalizálódott egyének jelentik.
Kramer szerint Recep Tayyip Erdogan török elnök Hamász melletti kiállása Németország számára is „rendkívül veszélyes”. Mert a török kormány a németországi török közösség egy részét is ellenőrzi.
Az elmúlt napokban  Duisburgban letartóztattak egy dzsihadistát, aki a nyomozók szerint egy Izrael-barát tüntetés ellen tervezett támadást. A 29 éves férfit 2017-ben már elítélték, amiért az Iszlám Állam ellen harcolt Szíriában.
 

A Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatal legutóbbi éves jelentésében arra figyelmeztetett, hogy az iszlamista terrorizmus fenyegetése Németországban folytatódik. „Ez annak ellenére igaz, hogy az iszlamista fenyegetést más kihívások árnyékolták be az elmúlt években” – írták. A jelenlegi helyzetben az izraeliek, a zsidók és a németországi zsidó intézmények különösen veszélyeztetettek. Nemcsak a dzsihadisták fenyegetik őket, hanem más, radikalizálódott Izrael-gyűlölők és antiszemiták is. Legutóbb 16 német szövetségi állam vezetőia fenyegető  helyzet kezeléséről egyeztettek, derül ki az Állami Kancellária (CdS)  48 oldalas jegyzőkönyvéből. A Bild szerint a nem nyilvános dokumentum egyik  legfontosabb megállapítás, hogy Németország a Hamász terroristáinak menedékévé válhat. 

Október 7. óta országszerte megszaporodtak az antiszemita incidensek. Többségében muszlim országokból érkezett bevándorlók tüntetnek folyamatosan Izrael ellen, rendszeresen támadják a rendőröket, tűzoltókat. Berlinben a zsidók által lakott házakat Dávid-csillaggal jelölték meg.

 Azonosítatlanok gyújtószerkezeteket dobtak egy berlini zsinagóga felé. A történtek után Gideon Joffe, a Berlini Zsidó Hitközség elnöke azt írta:

 „85 évvel a Kristályéjszaka után új dimenzióba lépett a berlini utcákon zajló zsidóellenes erőszak. (...) A berlini zsidó intézmények fokozott védelme ellenére városunkban a zsidók már nem érzik magukat biztonságban.” 


 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Magyar hírességek gyerekeinek meglepő civil foglalkozásai

origo.hu

Meglepő dolog derült ki ifj. Schobert Norbertről - videó

borsonline.hu

Óriási botrány Dárdaiék meccsén, rengeteg a sérült

ripost.hu

Érzi a bajt Katalin hercegné? Egy pillanat alatt megsemmisült

mandiner.hu

Nem jött össze a baloldal nagy dobása, alig voltak Gyurcsányék vasárnapi tüntetésén

origo.hu

Majd két év után lőtt újra gólt, mégsem tud felhőtlenül örülni Schäfer András

mindmegette.hu

Fogyás koplalás nélkül: mintaétrend a 40:40:20 diétához

ripost.hu

Ez ám a nagy fordulat: Vitray Tamás nem azt a nőt vette el, aki legutóbb a barátnője volt

ripost.hu

„Fontolgatom a lehetőségét” – Marco Rossi mellékállást vállalna

ripost.hu

Forró a lista, ők voltak Katalin hercegné pasijai Vilmos előtt

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Ezek lesznek az új gyermekvédelmi törvénycsomag legfontosabb változásai

POLITIK

Neonácik életveszélyesen megfenyegették a XII. kerület alpolgármesterét

POLITIK

Ezer traktor Brüsszel utcáin, a gazdák haragja eléri az EU központját

POLITIK

Páratlan luxusingatlanba költöznek Gyurcsányék, csak az előleg 500 millió

POLITIK

Lengyelországban megsemmisítettek 160 tonna ukrán gabonát

POLITIK

A DK-s Varju tagadni próbálja tettét

POLITIK

A gyermekvédelem rendszerét teljesen át kell alakítani

POLITIK

Ukrajna összeomlását jósolja egy neves brit lap