POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2023.10.08.

Izrael elnöke megköszönte a magyarok támogatását

Novák Katalin bejelentése.

Novák Katalin köztársasági elnök telefonon egyeztetett az izraeli államfővel, a Hamász terroszervezet támadásaitól sújtott állam elnöke megköszönte a magyarok támogatását.

Isaac Herzog izraeli államfőt telefonon is biztosítottam arról, hogy a magyarok Izrael mellett állnak ezekben a nehéz időkben is. Az izraeli elnök megköszönte a magyarok támogatását. Barátságunk és imáink sokat jelentenek nekik. BÉKÉT!

– írta ki a Facebook-oldalára Novák Katalin.

 

Az egyházfő figyelmeztetett, a terrorizmus és a háború sok ártatlan ember halálához vezet.

Korábban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy jelenleg sem magyar áldozatról, sem magyar sebesültről nem tudni Izraelben

Összesen négyszáz, Izraelben tartózkodó magyar állampolgárral tartják a kapcsolatot. Őket folyamatosan tájékoztatják a biztonsági helyzetről és a légiriadók során betartandó eljárásokról.

A Hamász véres és kegyetlen háborút vív Izraellel, amióta a terrorista csoport szombat reggel a Gázai övezetből meglepetésszerű támadássorozatot indított. A radikális palesztin csoport tagjai válogatás nélkül gyilkolták az utcákon az embereket, betörtek az otthonaikba, a férfiakat agyonlőtték, a nőket pedig megerőszakolták és elrabolták; a gyermekeknek sem kegyelmeztek.

Az első támadások között egy zenés rendezvény volt, amelyen fiatalok vettek részt, köztük rengetegen Európából érkeztek a fesztiválra. Ezen a felvételen még önfeledten táncolnak az emberek, de a háttérben már látszik, hogy a Hamász emberei ejtőernyővel jutnak el az izraeli területre.

Később pedig egy sátorban találtak több tucat holttestet.

Brutális mészárlás volt, életemben nem láttam még ilyet. Tervezett volt az egész. Ahogy az emberek kijöttek a vészkijáratokon, terroristaosztagok várták őket ott, és csak úgy halomra ölték őket. Az emberek a parkolókba menekültek, de ott is megölték őket, a mosdókban is mindenkit meggyilkoltak. Háromezer ember volt az eseményen, tehát valószínűleg tudták, hogy mit akarnak, hírszerzői információik lehettek

mesélte egy izraeli portálnak egy orvos, aki a helyszínen élte át a borzalmakat a brutális mészárlást követően. Azt is elmesélte, hogy a sebesülteket is agyonlőtték, akit pedig megkíméltek, azokat elrabolták, elsősorban a fiatal nőket.

Izrael ezután kemény és véres válaszcsapást mért Gázára. Az Izraeli Védelmi Erők 426 házat, köztük tíz magasépületet romboltak le. Az akciósorozatban sajnos gyerekek is életüket vesztették.

Az Egyesült Államok még vasárnap áttekinti az Izraelből érkezett kéréseket a biztonsági támogatások kiegészítésére, és lépések várhatók – közölte Anthony Blinken külügyminiszter. A tárcavezető több amerikai televíziócsatornának nyilatkozott helyi idő szerint vasárnap reggel, és hangsúlyozta, hogy az elnök utasításának megfelelően szeretnék biztosítani, hogy minden szükséges eszköz Izrael rendelkezésére álljon fellépni a Hamász szélsőséges palesztin szervezet által Izraelben indított támadásokkal szemben.

A miniszter azt is közölte, hogy az adminisztráció értesült azokról a jelentésekről, amelyek a támadások során meggyilkolt vagy elfogott amerikai álampolgárokról szólnak, jelenleg próbálnak tényeket találni, és hivatalos megerősítést kapni.

Antony Blinken arról is beszélt, hogy egyelőre nem áll az Egyesült Államok rendelkezésére bizonyíték arra nézve, hogy Irán közvetlen támogatást nyújtott volna a Hamász által indított támadásokhoz. A miniszter ugyanakkor hozzátette, hogy a palesztin fegyveres szervezetet régóta kötik kapcsolatok Iránhoz, és az elmúlt években onnan kapott támogatás nélkül a Hamász ma nem lenne abban a helyzetben, hogy ilyen akciót tudjon kezdeni.

Antony Blinken egyben tagadta, hogy Irán a Hamász támogatására is felhasználhatja azt a korábban befagyasztott hatmilliárd dollárt, amelyhez az Egyesült Államokkal a közelmúltban megkötött fogolycsere-egyezmény keretében hozzájuthat. Az Irán tulajdonában álló összeget korábban egy dél-koreai bankban, a szankciós politika részeként zárolták.

Az amerikai kormányzatot a republikánusok részéről az elmúlt napokban súlyos bírálatok érték, amelyek szerint túlságosan sok engedményt tett Iránnak, ami bátorítást adott a Hamásznak az Izrael elleni akció megindításához.

Tom Cotton, a szenátus hírszerzési bizottságának republikánus tagja vasárnap reggel a Fox News hírtelevízióban azt az elvárását hangoztatta, hogy az amerikai adminisztráció mutassa ugyanazt a jellegű elkötelezettséget Izrael támogatásában, mint amilyet Ukrajna felé is mutat, így küldjön katonai felszereléseket, köztük légvédelmi eszközöket is.

Gilád Erdán, Izrael ENSZ-nagykövete vasárnap az amerikai médiának nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy ami történik, az Izrael szeptember 11-éje. Kifejtette: a vasárnapig izraeli részről elveszített hatszáz emberélet – a lakosság arányában számítva – az Egyesült Államokban húszezer halottat jelentene. A diplomata példa nélküli mészárlásnak nevezte a támadást, amelyet egy zsidó ünnepen indított a Hamász.

 

 

origo.hu

Carlo Ancelotti meglepően nyilatkozott Kylian Mbappé madridi jövőjéről

origo.hu

Újabb ország készül a világháborúra

borsonline.hu

Most érkezett: Rettenetes buszbaleset történt, több diák meghalt

vg.hu

Ezt nem várta senki: újabb rendkívüli üzemanyagár-változást jelentettek be Magyarországon – véget ért az általános árcsökkentés

ripost.hu

Egyszerűen megállíthatatlanok: ez a négy csillagjegy sohasem adja fel

hirtv.hu

Dermesztő hír érkezett Ukrajnából

origo.hu

Autóbalesetet szenvedett Curtis csapata

mindmegette.hu

Patkánydarabokat találtak a szeletelt kenyérben: több, mint 100 ezer csomaggal hívtak vissza

ripost.hu

„Tudni kell viselkedni” – kiverte a biztosítékot a Házasság első látásra bombázója

videa.hu

Malpura, joghurtos fánkocskák: hűsítő, gyümölcsös desszert -receptvideó ( hirdetés)

life.hu

Bármi legyen az oka, kezelni kell (hirdetés)

ripost.hu

Jákob Zoli üzent a Ferrariját összetörő Herczeg Csabinak: "ez nem teszi semmissé a 2-3 milliós kárt"

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Szóltak az oroszok: a NATO fellépése Ukrajnában nukleáris háborúhoz vezethet

POLITIK

Magyar Péter őrjöngve, káromkodva támadt egy templomi menetre

POLITIK

Meglepően őszintén beszélt egy ukrán tábornok

POLITIK

Nyugati katonák Ukrajnában? Megszólalt a NATO-főtitkár és az orosz kémfőnök

POLITIK

Újabb erőszakos palesztinpárti megmozdulások

POLITIK

Ezért fontos a magyar védelmi ipar fejlesztése

POLITIK

Magyarország fejlődését támogatják a kínai megállapodások

POLITIK

Karácsony elárasztotta korrupcióval Budapestet