kulcsár edina
Íme a legkedveltebb magyar ételek a Túró Ruditól egészen a halászléig.
Micsoda lista – összefut a nyál a szánkba! A Tasteatlas gastro magazin idén is elkészítette a top 10 magyar étel rangsorát. Lássuk, melyek azok a finom falatok, amikért rajonganak a külföldiek!
Az első helyen – nem meglepő módon – a gulyásleves végzett. Ez a magyar specialitás hússal készül, sűrű paprikás sodóval, hagymával, zöldségekkel és esetenként krumplit is főznek bele. Hideg téli napokon vagy nyári bográcsozáskor, mind népszerű ételnek mondható.
A második helyen viszont a klasszikus krémes áll, aminek receptje ugyan változott az évek során, sokak tetszését így is elnyerte. Dobogós lett a lángos, azt követi a paprikás csirke, majd a pörkölt, a kifli, a pogácsa, a Túró Rudi, a lecsó, a 10-es listát pedig a halászlé zárja.
A legkedveltebb ételek mellett az is kiderült, mely magyar fogások nem jönnek be a turistáknak. Ilyen például a mákos tészta, a krumplileves vagy a jó öreg borsófőzelék. Erről szintén a Tasteatlas gastro számolt be.