Létrehozva: 2022.09.12.
Módosítva: 2022.09.12.

Elkapták a rendőrök a legpofátlanabb embercsempészt: durva, mit művelt a szerb pasas

Egy osztrák honosságú buszt állítottak meg a rendőrök az M1-es autópályán, a Harkályos pihenőben. Hihetetlen, hányan lapultak az utastérben...

A járműben a sofőrön kívül még 60, magát török, afgán, indiai állampolgárnak valló személy utazott, akik nem tudták igazolni az országban való jogszerű tartózkodásukat. A járőrök őket a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítják. A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

fotó: police.hu

A szerb állampolgárságú járművezetővel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak. A rendőrök a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Szegedi Osztályának jelzése alapján vonultak ki az M1-es autópálya Harkályos pihenőjéhez, az esetet ma hajnalban, nem sokkal éjfél után történt. 

Az illegális migránsok több határszakaszon is elképesztő aktivitást mutatnak. 

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. szeptember 11-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 559 határsértőt tartóztattak fel és 325 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 15 esetben összesen 51 határsértőt tartóztattak fel az M5-ös autópálya 67. kilométerszelvényében, Bátmonostor, Dunafalva, Hercegszántó-Budzsák, Bácsszentgyörgy, Kelebia, Katymár és Bácsbokod közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 31 esetben összesen 425 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Röszke, Balástya, Mórahalom, Szeged-Gyálarét, Szatymaz, Röszke, Klárafalva, Deszk és Kübekháza közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében, Lébény közigazgatási területén 22; Pest megyében, Inárcs külterületén két esetben összesen 36; Somogy megyében, Balatonkeresztúron 4; Budapesten 9 esetben összesen 21 fő határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, pakisztáni, afgán, marokkói, tunéziai, indiai, palesztin, török és egyiptomi állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Bács-Kiskun megyében 3, Csongrád-Csanád megyében 13 esetben összesen 325 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 4 esetben indult büntetőeljárás.

A rendőrök 2022. szeptember 11-én 0 óra 20 perc körül Kisbéren intézkedtek egy lengyel honosságú tehergépkocsi vezetőjével, egy 41 éves orosz és a járműben mellett ülő 40 éves ukrán férfival szemben. Rajtuk kívül a jármű rakterében több személy tartózkodott, akik azonban a rendőri intézkedés megkezdésekor, az ukrán férfi felszólítására, elmenekültek és ismeretlen helyre távoztak.  

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján az egyenruhások 2022. szeptember 11-én 0 óra 25 perc körül az M5-ös autópályán, Inárcs közigazgatási területén intézkedtek egy osztrák honosságú tehergépkocsi vezetőjével, egy 24 éves bolgár férfival szemben. A sofőrön kívül a járműben 27, magukat szír állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.  

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai 2022. szeptember 11-én 9 óra körül Lébény közigazgatási területén intézkedtek egy német honosságú személygépkocsi vezetőjével, és egy olasz honosságú személygépkocsi vezetőjével szemben. A sofőrökön kívül az előbbi autóban 11, az utóbbiban szintén 1, magukat szír állampolgárnak valló személy utazott.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Szegedi Osztálya jelzése alapján a rendőrök 2022. szeptember 11-én 22 óra 30 perc körül  az M5-ös autópályánál, Inárcs közigazgatási területén intézkedtek egy szerb honosságú személygépkocsi 32 éves szerb állampolgárságú vezetőjével szemben. Rajta kívül a gépkocsiban 9 külföldit találtak - 4 fő indiai, 5 fő egyiptomi állampolgárnak vallotta magát.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


 

,

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális baleset Budapesten: két ember meghalt, a gyáva sofőr elmenekült

origo.hu

Budapesti luxusüzletrablás: újabb megdöbbentő fejlemények derültek ki - videó

borsonline.hu

Visszatért a színpadra a Nemzeti Színház lebénult művésze

vg.hu

Halálos tömegbaleset Budapesten: őket körözi a rendőrség – fotó

ripost.hu

Kiszivárgott: sürgősen költözne Katalin hercegné, az is kiderült, hová!

vg.hu

Itt nyitja meg új, budapesti üzletét a Penny

origo.hu

Újabb hírek érkeztek Nagy Grófo sírjának feltöréséről

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 13 tepsis recepttel segítjük az ötletelést szombat-vasárnapra

ripost.hu

Közleményt adott ki a TEK a magyar lakosok számára

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Drámai dolog történt a vonaton: sikoltozva kért segítséget gyermekéhez az anya

ripost.hu

Özönlenek a gratulációk Vastag Csabának és feleségének

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Komoly az esélye a benzinárstop bevezetésének

POLITIK

Mexikói filmsztár a CPAC Hungary egyik vendége

POLITIK

Orbán Viktor kemény üzenetet küldött az uniós elitnek: menniük kell!

POLITIK

Magyar Péter mögött ott áll Bajnai Gordon és a DATADAT!

POLITIK

Izrael rakétákat lőtt ki Iránra

POLITIK

A Mészáros-csoport megvásárolta a híres babaáruház-láncot

POLITIK

Honvédelmi miniszter: Nincs NATO a nemzeti haderők nélkül

POLITIK

Az oltásellenesség mindannyiunk biztonságát veszélyezteti